Telefon: 0731 028 626

Contact: [email protected] | Publicitate: 0731 028 626

Păsările și fluturii nopții pun stăpânire pe Muzeul Naţional din Timişoara! Ce surprize pregătesc reprezentanţii instituţiei?

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Muzeul Naţional al Banatului organizează o expoziție de excepție – ”Aripile Nopții”, în colaborare cu Societatea Lepidopterologică Română și Societatea Ornitologică Română.

CITEŞTE ŞI: Timişoara devine, în acest final de săptămână, capitala mobilei româneşti! Începe EXPOMOBILA

Evenimentul aduce în fața vizitatorilor specimene naturalizate de bufnițe și fluturi de noapte din colecțiile Secției de Științele Naturii a Muzeului  Național al Banatului, specimene care fac parte din colecțiile ”Dionisie Linția” și ”dr. Frederic König”, personalități ale ornitologiei și entomologiei mondiale.

“În cadrul expoziției sunt programate și ateliere tematice pentru copii, mai multe școli din Timișoara au anunțat deja prezența. În cadrul activităților elevii vor învață să colecționeze bufnițe și fluturi în stil Origami, vor studia cu lupa binoculară structura penelor de pasăre, vor desena bufnițe și diferite alte obiecte cu motive specifice acestor păsări și fluturi de noapte. Înscrierile pentru ateliere nu s-au încheiat, iar unitățile de învățământ care își doresc să participe cu elevii pot contacta secretariatul Muzeului Național al Banatului pentru programări”, transmit organizatorii.

Vernisajul expoziției ”Păsările Nopții” are loc vineri, 1 noiembrie 2019, la ora 12, în mansarda B2 a Bastionului Theresia.

CITEŞTE ŞI: Se reabilitează faţada Operei din Timişoara! Firma care se ocupă de lucrare va primi un milion de euro

”Păsările Nopții” rămân expuse până în 30 noiembrie 2019.

Intrarea este liberă pentru copii, studenți și pensionari iar, pentru adulți, biletul este 5 lei. Programul de vizitare este de marți până duminică, între orele 10 și 18.

 

 

 

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.

Cele mai noi articole

  • 1
  • 2
  • 3

Fii sursa noastră!

Ai filmat un eveniment care crezi c-ar putea deveni o știre? Ai imagini spectaculoase și vrei să le vadă o țară întreagă?

Trimite-le prin formularul de contact. Dacă e chiar tare, noi îl publicam. Iar dacă e foarte tare, îl și premiem. Cel mai bun articol va fi premiat în fiecare săptamana, iar câștigătorul va fi anunțat pe www.sursadevest.ro în fiecare zi de luni.

Login