Telefon: 0731 028 626

Contact: [email protected] | Publicitate: 0731 028 626

Muzeul Satului Bănăţean prezintă a șaptea expoziție din cadrul proiectului ”Colecții și colecționari din România”!

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Muzeul Satului Bănăţean organizează vernisajul expoziției ”Din lada cu zestre” – a șaptea expoziție din cadrul proiectului ”Colecții și colecționari din România”. 

Evenimentul va avea loc în holul bibliotecii, luni, 10 mai de la ora 12.00, iar prezentarea va cuprinde ansambluri vestimentare tradiționale din diferite zone etnografice din Banatul de câmpie și cămăși deosebite din mai multe zone ale țării, din colecția doamnei Sonia Isacov.          

Această colecției a luat naștere dintr-o iubire față de frumos și dintr-o dorința puternică de a păstra amintirile îmbrăcate în straie populare. Indiferent de motivație, cu infinită pasiune și răbdare, tânăra colecționară se luptă să pună în valoare aceea parte a trecutului, atât personal, cât și a comunității din care face parte, prin piesele adunate, uneori atipice, alteori extrem de valoroase prin unicitatea lor artistică,” spune organizatorul evenimentului”, colecționarul Marius Matei.       

Expoziția va fi deschisă din 10 mai până în 11 iunie, între orele 10.00 și 17.00, în fiecare zi de luni până sâmbătă, iar duminica de la 12.00 la 18.00.

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.

Cele mai noi articole

  • 1
  • 2
  • 3

Fii sursa noastră!

Ai filmat un eveniment care crezi c-ar putea deveni o știre? Ai imagini spectaculoase și vrei să le vadă o țară întreagă?

Trimite-le prin formularul de contact. Dacă e chiar tare, noi îl publicam. Iar dacă e foarte tare, îl și premiem. Cel mai bun articol va fi premiat în fiecare săptamana, iar câștigătorul va fi anunțat pe www.sursadevest.ro în fiecare zi de luni.

Login