Telefon: 0731 028 626

Contact: [email protected] | Publicitate: 0731 028 626

Daniel Dorobanțu și Petre Ionuțescu vor lansa albumul ”Cartea de Piatră”, la Biserica Millennium din Timișoara

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Daniel Dorobanțu și Petre Ionuțescu vor lansa albumul ”Cartea de Piatră”, pe data de 23 noiembrie de la ora 19:00, la Biserica Millennium din Timișoara.

Discul "Cartea de Piatră", produs cu suportul Fundației Culturale Jazz Banat, a fost înregistrat live, în timpul unui concert susținut de către cei doi artiști în incinta Mănăstirii Sfânta Maria din Radna, aflându-se, din punct de vedere stilistic, la intersecția dintre jazz, ambient și modern clasical.

CITEȘTE ȘI: Spectacol de excepție cu Nicolae Furdui Iancu și formația Crai Nou, la UVT, cu ocazia Centenarului!

Albumul a fost deja selectat în topul The Best New Ambient on Bandcamp al lunii octombrie (n.r. Bandcamp este cel mai mare web site pentru artiști independenți din lume). Topul este realizat lunar de celebrul jurnalist muzical Aurora Mitchell (Dazed, Dummy Mag, Financial Times), care selectează și recomandă cele mai bune compoziții din spectrul muzicii ambiental lansate recent. Recenzia sa laudă talentul de trompetist a lui Petre, sunetele electronice ale lui Daniel și echilibrul dintre acestea.

”Cartea de Piatră” reprezintă un exemplu de storytelling muzical, ce invită la reflexie și are darul de a liniști și inspira. Muzica de pe disc creează o atmosferă înălțătoare, care ghidează ascultătorul într-o călătorie interioară, urmând un drum lin, lipsit de primejdii. Deși albumul e alcătuit din numeroase compoziții spontane, o parte din piese își găsesc inspirația în muzica sacră europeană: Hildegard von Bingen și Giovanni Pierluigi da Palestrina. Direcția de electronic și ambiental este specifică lui Daniel Dorobanțu, care a acoperit zona de sound design și visuals, iar influențele jazz îi aparțin lui Petre Ionuțescu, care, de această dată a performat la trompetă, dar și clape. Echilibrul între cei doi artiști, cât și simbioza muzicală își au originile într-o prietenie și o colaborare fructificate timp de mulți ani, cei doi făcând parte din grupul de artă sincretică Thy Veils.

CITEȘTE ȘI: Camera de Comerț din Timiș organizează o misiune economică în Japonia!

În perioada următoare urmează a fi lansată și varianta videografică a materialului, un mixt între cadre cinematografice și video art, specifice lui Daniel Dorobanțu, privit de această dată din perspectiva de artist vizual.

Ultima modificare Miercuri, 21 Noiembrie 2018 15:58

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.

Cele mai noi articole

  • 1
  • 2
  • 3

Fii sursa noastră!

Ai filmat un eveniment care crezi c-ar putea deveni o știre? Ai imagini spectaculoase și vrei să le vadă o țară întreagă?

Trimite-le prin formularul de contact. Dacă e chiar tare, noi îl publicam. Iar dacă e foarte tare, îl și premiem. Cel mai bun articol va fi premiat în fiecare săptamana, iar câștigătorul va fi anunțat pe www.sursadevest.ro în fiecare zi de luni.

Login