Telefon: 0731 028 626

Contact: [email protected] | Publicitate: 0731 028 626

Cum a salvat sufleorul Teatrului Național Timișoara un spectacol, după ce unui actor i s-a făcut rău înainte de a urca pe scenă?

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Și actorii sunt oameni și pot avea probleme, însă spectacolele trebuie să continue!

Unui actor al Teatrului Național Timișoara i s-a făcut rău chiar înainte de a urca pe scenă, pentru prezentarea spectacolului “Frați”, la Gala Națională a Comediei de la Galați.

CITEȘTE ȘI: CCIA Timiș pregătește noi serii de cursuri pentru această lună!

Cei peste 300 de spectatori își ocupaseră deja locurile în sala Teatrului Dramatic “Fani Tardini” și așteptau începerea spectacolului.  Dar spectacolul trebuia anulat pentru că unul din actori nu mai putea urca pe scenă.

În câteva minute, printr-o decizie asumată de creatorul spectacolului, Florin Piersic Jr, de Teatrul Național din Timișoara și de Teatrul “Fani Tardini”, evenimentul a fost salvat de sufleorul trupei, actrița Judith Buzoianu. Alături de atât de talentatul actor ce a devenit parte din Teatrul Național din Timișoara, Florin Piersic Jr, de Matei Chioariu, unul din cei mai îndrăgiți colaboratori ai Teatrului Național și de talentatul Marko Adzic, sufleorul a pășit ca actriță în spectacolul “Frați” de Dave Williams.

A fost o alegere esențială, dat fiind că respectul față de public este cel mai important principiu al Teatrului Național din Timișoara. Alegerea creatorului spectacolului, care este și interpretul unuia dintre rolurile principale, Florin Piersic Jr, a talentaților actori care compun distribuția, alături de echipa tehnică a teatrului a fost “show must go on” cu Judith în rolul ”Wally Conley”. Iar toate acestea dovedesc curaj, asumare și nu în ultimul rând calitatea umană și morală a echipei TNTm. 

A fost o situație aparent insurmontabilă. Am avut un moment în care am fost convins că spectacolul nu se mai poate juca, date fiind condițiile. Totul i se datorează lui Judith Buzoianu, care, practic, a salvat seara. Publicul a fost foarte entuziasmat”, arată Florin Piersic Jr.

CITEȘTE ȘI: Accident îngrozitor! Un bărbat se zbate între viaţă şi moarte după ce două tiruri s-au ciocnit!

Timp de trei ore, cei trei actori care fac parte din distribuția originală au schimbat replicile cu sufleorul actor ce a intrat în personaj cu toată credința că înfăptuiește exact ceea ce trebuie. 

Sâmbătă seară, la Galați, a avut loc o adevărată lecție de profesionalism: calitatea umană deosebită a profesionistului care iubește scena, sufleorul cu studii de actriță, a făcut ca spectacolul să aibă loc. Fără nicio repetiție. Din pasiune, din profesionalism. Iar toată echipa artistică și tehnică, alături de Florin Piersic Jr s-au aruncat în această încercare. Sunt foarte mândră de Judith Buzoianu și de toți membrii echipei care au continuat, alături de public, expediția prin noua reprezentație. Mulțumesc tuturor, precum și Teatrului “Fani Tardini”. Teatrul Național din Timișoara este compus din angajați și colaboratori, de 13 ani, luptând pentru fiecare etapă din cariera sa. Acum se dovedește din nou că este justificat efortul Teatrului Național din Timișoara de a păstra atât angajații cât și colaboratorii, de a le oferi atât șanse cât și drepturi egale, deoarece pasiunea pentru profesie și profesionalismul sunt criteriile cele mai importante”, punctează Ada Lupu Hausvater, managerul Teatrului Național din Timișoara.

Ultima modificare Luni, 05 Noiembrie 2018 10:27

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.

Cele mai noi articole

  • 1
  • 2
  • 3

Fii sursa noastră!

Ai filmat un eveniment care crezi c-ar putea deveni o știre? Ai imagini spectaculoase și vrei să le vadă o țară întreagă?

Trimite-le prin formularul de contact. Dacă e chiar tare, noi îl publicam. Iar dacă e foarte tare, îl și premiem. Cel mai bun articol va fi premiat în fiecare săptamana, iar câștigătorul va fi anunțat pe www.sursadevest.ro în fiecare zi de luni.

Login