Telefon: 0731 028 626

Contact: [email protected] | Publicitate: 0731 028 626

Concert de basm, la Timișoara! Artistul Daniel Dorobanțu prezintă publicului un nou spectacol inedit

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Concertele de basm continuă la Timișoara!

Daniel Dorobanțu va susțiune duminică, 18 noiembrie, de la ora 19,00, la Centrul de Cultură și Artă al Județului Timiș (Strada Emanoil Ungureanu nr.2), al 10-lea eveniment din seria Concertelor de basm. 

CITEȘTE ȘI: Tânărul care a atacat din senin trei oameni într-o stație de tramvai, reținut pentru 24 de ore

Evenimentul este realizat de către  Asociația Culturală Tradițională ”Negura” în parteneriat cu Centrul De Cultură și Artă al Județului Timiș, făcând parte din proiectul ”Explorări contemporane ale tradiției”, finanțat de către Consiliul Județean Timiș. 

În noi se regăsesc toate melodiile care au fost create de la începutul lumii. Fie că facem muzică sau doar o ascultăm, împărtășim același mister”, spune artistul timișorean. Acest mister și starea de mirare pe care o trezește în noi sunt sursele de inspirație pentru fiecare concert de basm – un concept de concert cinematic care îi aparține muzicianului și artistului vizual timișorean Daniel Dorobanțu.

Concertele de basm prezintă o muzică ce se află la intersecția dintre electronic ambient și modern classical. Iar din punct de vedere vizual muzica e completată cu elemente arhaice, primordiale, de mitologie și folclor românesc aduse împreună prin cele mai recente tehnici de producție audio-vizuală, și proiectate.

De la debutul său în 1995, Daniel Dorobanțu a produs 12 albume de studio, numeroase lucrări de artă video, instalații, spectacole live și experimente multimedia. Arta sa este o mărturie a unei viziuni dense despre explorare și căutare în sfera nedefinitului. Îl motivează un interes de lungă durată și o cercetare continuă asupra naturii inspirației însăși și asupra aspectelor contemplative și meditative ale procesului artistic. Lucrările sale au fost comandate și promovate de Institutul Cultural Român, Centrul Ars Electronica din Linz (timișoreanul este primul artist român care a expus și intrat în colecția celui mai important centru de expunere al artei electronice din lume), Consulatul Onorific al Italiei la Timișoara și menționate în The New York Times și The Guardian. Ca și fondator al ansamblului de artă sincretică Thy Veils, este considerat un pionier al muzicii ambient în România.

CITEȘTE ȘI: Şi-au transformat casa în depozit de armament! Ce au găsit poliţiştii în urma unor percheziţii?

Numărul locurilor este limitat la concertul de duminică, accesul fiind pe bază de rezervări la adresa Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea..

Ultima modificare Marți, 13 Noiembrie 2018 11:56

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.

Cele mai noi articole

  • 1
  • 2
  • 3

Fii sursa noastră!

Ai filmat un eveniment care crezi c-ar putea deveni o știre? Ai imagini spectaculoase și vrei să le vadă o țară întreagă?

Trimite-le prin formularul de contact. Dacă e chiar tare, noi îl publicam. Iar dacă e foarte tare, îl și premiem. Cel mai bun articol va fi premiat în fiecare săptamana, iar câștigătorul va fi anunțat pe www.sursadevest.ro în fiecare zi de luni.

Login