Telefon: 0731 028 626

Contact: [email protected] | Publicitate: 0731 028 626

Caricaturiști de top, la Timișoara! Începe ”Salonul Internațional de Caricatură de Presă și Arte Vizuale Satirice”

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Timișoara va fi pentru câteva zile capitala artei vizuale satirice și a caricaturii.

În perioada 18 – 20 octombrie 2019, Muzeul Național al Banatului în parteneriat cu Fundația Popas, Consiliul Județean Timiș și Uniunea Artiștilor Plastici din România organizează cea de-a VII-a ediție a Salonului Internațional de Caricatură de Presă și Arte Vizuale Satirice. 

CITEȘTE ȘI: Încă un pas spre construirea unei noi maternități la Timișoara! A fost lansată licitația pentru proiectare și execuție

Peste 300 de artiști din 70 de țări își vor expune o parte din lucrări, în Bastionul Theresia, de pe strada Martin Luther, nr. 4 din Timișoara. 

Printre artiștii internaționali, invitați ai maestrului Ștefan Popa Popas, cel mai rapid caricaturist din lume și inițiatorul evenimentului, care vor fi prezenți la cea de-a VII-a ediție a ”Salonului Internațional de Caricatură de Presă și Arte Vizuale”, se numără Antonio Calderon – Spania, Tomas Gallego – Spania, Rudy Gheysens – Belgia, Jean Plantu – Franța, Grigori și Ilya Katz - Israel, Constantin Ciosu și Mihai Pînzau – România sau Jugoslav Vlahovici – Serbia.

La ediția de anul acesta a salonului vor fi prezenți artiști de pe șase continente. 

Programul salonului începe vineri, 18 octombrie 2019, la ora 16,00, cu deschiderea Muzeului Popa’s, în noua sa formă, iar la ora 16.30 este programată deschiderea Salonului Internațional de Caricatură de Presă și Arte Vizuale Satirice.

CITEȘTE ȘI: A început numărătoarea inversă! Expo Mobila Timişoara 2019 se pregăteşte de o nouă ediţie!

Vor mai participa personalități de elită ale României precum Tudor Gheorghe, Ioan Bocșa, Aura Twarowska, Dorel Vișan, Helmuth Duckadam și Elisabeta Lipă, Mihai Tatulici și autorități locale. 

Programul manifestărilor cuprinde festivitatea de premiere, caricaturi live tuturor participanților executate de artiștii prezenți, dar și o școală de caricatură.

 

Ultima modificare Marți, 15 Octombrie 2019 16:11

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.

Cele mai noi articole

  • 1
  • 2
  • 3

Fii sursa noastră!

Ai filmat un eveniment care crezi c-ar putea deveni o știre? Ai imagini spectaculoase și vrei să le vadă o țară întreagă?

Trimite-le prin formularul de contact. Dacă e chiar tare, noi îl publicam. Iar dacă e foarte tare, îl și premiem. Cel mai bun articol va fi premiat în fiecare săptamana, iar câștigătorul va fi anunțat pe www.sursadevest.ro în fiecare zi de luni.

Login