Telefon: 0731 028 626

Contact: [email protected] | Publicitate: 0731 028 626

”Secunda Mare”, o expoziție argument care prezintă echilibrul perfect dintre emoție și rațiune!

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Muzeul Național al Banatului vine în fața timișorenilor cu expoziția de excepție, ”Secunda Mare”!

Cât de grăbiți suntem când vizităm un muzeu? De câte ori ne propunem să vedem  atent o lucrare anume? Și mai important, poate, de câte ori ne propunem să revedem o lucrare? Când am stat ultima oară pe îndelete în fața unei lucrări de artă, interogând-o nemilos și interogându-ne fără menajamente? Sunt întrebările puse de reprezentanții Muzeului Național al Banatului, care vă recomandă să vă faceți timp pentru ”Secunda Mare”. Este o expoziție – argument care vă propune, începând de mâine, 14 noiembrie, o întâlnire surprinzătoare cu sublimul.

Timișorenii sunt așteptați să observe echilibrul perfect dintre emoție și rațiune în lucrările lui Boldi. Sculpturile sale denotă o sensibilitate aparte ”Ceea ce visez este o artă a echilibrului, a purității și seninătății lipsită de subiecte tulburătoare sau deprimante - o influență liniștitoare și calmantă asupra minții, mai degrabă ca un fotoliu bun care oferă relaxare de la oboseala fizică”, declară artistul.

Vă așteptăm să observați măiestria lui Incze Mózes. Trupurile, luminile și atmosfera din tablourile sale amintesc de marii artiști ai barocului. Dar tablourile sale un alt tip de natură, alt tip de creație. Nu poți fi absolut sigur de dimensiunea spațială a picturilor sale. Privindu-le, observi substanțe greu de definit care plutesc sau se răspândesc în spațiile interne ale tablourilor. Versalitatea artistului face privitorul să se simtă parte a procesului de creație”, spun reprezentanii Muzeului..

Expoziţia ”Secunda Mare” va fi deschisă în mansarda B2 a Bastionului Maria Theresia, str. Martin Luther nr. 4, până în luna ianuarie a anului viitor, de marți până duminică, între orele 10:00 – 18:00.

Intrarea este gratuită pentru elevi, studenți și pensionari, pentru celelalte categorii, biletul de intrare  este 5 lei.

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.

Cele mai noi articole

  • 1
  • 2
  • 3

Fii sursa noastră!

Ai filmat un eveniment care crezi c-ar putea deveni o știre? Ai imagini spectaculoase și vrei să le vadă o țară întreagă?

Trimite-le prin formularul de contact. Dacă e chiar tare, noi îl publicam. Iar dacă e foarte tare, îl și premiem. Cel mai bun articol va fi premiat în fiecare săptamana, iar câștigătorul va fi anunțat pe www.sursadevest.ro în fiecare zi de luni.

Login