Cu datorii uriaşe, Colterm primeşte bani de la Guvern, să treacă peste iarnă

Ministerul Dezvoltării a alocat, în total, 360,9 milioane de lei către 27 de localităţi unde există sisteme centralizate de încălzire.

Banii sunt pentru achiziţia de combustibil, gaz sau păcură, astfel încât, sp nu existe probleme cu agentul termic, la iarnă.

CITEŞTE ŞI: Accident cumplit! 12 oameni au fost preluaţi de ambulanţe şi duşi la spital

Cei mai mulţi bani vor ajunge în Timişoara, Constanţa, Arad şi Bacău.

„Alocarea fondurilor a fost, cu siguranță, o măsură benefică, prin care ne-am atins obiectivul de a asigura continuitatea furnizării energiei termice, în special pentru populație, spitale și unități de învățământ. Suntem încrezători că autoritățile locale se pregătesc încă de pe acum pentru asigurarea energiei termice în următorul sezon rece, pentru încălzirea locuințelor și a instituțiilor” – a declarat Cseke Attila, ministrul dezvoltării.

Pentru Timişoara, au fost alocate 67,8 milioane de lei, bani pentru care este nevoie o rectificare bugetară, pentru a fi incluşi în bugetul din acest an.

Aceşti bani nu rezolvă problemele financiare care au adus Societatea de termoficare a Timişoarei, în pragul falimentului.

Colterm are peste 300 de milioane de lei, datorii către terţi, şi două amenzi în valoare totală de peste 35 de milioane de euro, pentru că nu a cumpărat certificatele verzi aferente anilor 2020 şi 2021.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole


Alte articole

Revoluţie în universităţi! Un miliard de euro, pentru digitalizare

Coronavirusul a dus la o transformare uriaşă a sistemului de învăţământ din România, în ceea ce priveşte comunicarea online.

Călător strivit de tramvai! Bărbatul a murit pe loc

Un accident mortal a avut loc, în urmă cu puţin timp, la Timişoara, în zona AEM.

VIDEO: Scandal la Dumbrăviţa, unde primarul aruncă în stradă, copiii cu probleme sociale şi cu dizabilităţi

S-au încins spiritele, în această după-amiază, la dezbaterea publică privind soarta Centrului de Zi din comuna Dumbrăviţa.

email: [email protected] | Publicitate +40 731 028 626
© Sursa de Vest. Toate drepturile rezervate. WebDesign NRGO.