Creatorii UNTOLD și NEVERSEA aduc experiențe unice în Timișoara, cu un nou concept de festival!

Creatorii UNTOLD și NEVERSEA pregătesc un eveniment asemănător și la Timișoara. 

Festivalul de la Timișoara va însemna un concept unic care se va mula pe identitatea și comunitatea din Timișoara.

Prima ediție a festivalului se dorește să aibă loc în anul 2023, când orașul de pe Bega va fi Capitală Culturală Europeană.  

Creatorii unora dintre cele mai mari festivaluri de muzică din Europa, UNTOLD și Neversea, se extind astfel cu cel de-al treilea concept original, care va deschide, pentru sute de mii de turiști, porțile unei lumi noi în Timișoara.

Bogdan Buta, General Manager UNTOLD & Neversea și primarul Timișoarei, Nicolae Robu au semnat astăzi protocolul oficial de colaborare, prin care organizatorii si municipalitatea isi dau mana pentru a oferi timișorenilor cea mai frumoasa zona de recreere din Romania cat si pentru a construi un concept special de eveniment care sa plaseze orașul Timișoara in topul mondial al evenimentelor. Prin organizarea unui eveniment de amploare, organizatorii celor mai mari festivaluri din România vor contribui si la promovarea valorile locale dar și la creșterea numărului de turiști în partea de vest a țării. 

Cu fiecare eveniment pe care l-am creat ne-am dorit și am și reușit să punem România pe harta mondială a distracției și am atras, an de an, sute de mii de turiști din toată lumea și la Cluj și la Constanța. Totodată ne dorim mereu să promovăm și să sprijinim comunitățile locale unde facem evenimentele. Noi avem contributii strategice in orice loc mergem, nu doar prin festival cu toate plusurile pe care le aduce (impact economic, local, turistic, imagine internationala), dar si prin faptul ca intelegem fiecare loc si propunem o strategie care sa puna in valoare cat mai bine orasul si zona respectiva. Brandul UNTOLD a fost desemnat în 2018, de către Ministerul Turismului, Ambasador al Brandului Turistic al României, iar această titulatură ne confirmă faptul că am făcut bine ceea ce am realizat până acum și ne dorim să mergem în continuare pe același drum. Ne-am dorit de mult timp să ne extindem și în cel mai vestic oraș al țării și ne bucurăm că pe langa dezvoltarea unui nou concept de festival ne vom aduce contributia si in realizarea u unei zone de recreere si spatiu cultural, la standarde internationale” a declarat Bogdan Buta, General Manager UNTOLD & Neversea.

Discuțiile pentru organizarea unui festival în Timișoara au început cu autoritățile locale încă din anul 2018. După mai multe întâlniri cu reprezentanții municipalității, organizatorii celor două festivaluri au propus ca festivalul de la Timișoara să fie amplasat într-o locație deosebită, într-un parc de recreere ce va fi construit de municipalitate pentru comunitatea timișoreană în zona Aeroportului Utilitar Cioca, transformand zona intr-un nou pol cultural la standarde de top, internationale. În această perioadă, organizatorii festivalului au avut și primele discuții cu potențiali arhitecți pentru a creiona un concept și pentru a demara un studiu de pre-fezabilitate care va fi achitat de către organizatori și cedat primăriei în vederea realizării celui mai spectaculos parc de acest gen, din Romania.

Prin specificul său multicultural, multietnic și, deopotrivă tolerant, dar și prin apropierea de granițele Serbiei și ale Ungariei, datorită poziției sale geografice, Timișoara este unul dintre cei mai importanți poli culturali din țară din punct de vedere al mărimii și diversității ofertei culturale. Suntem de mult timp în legătură cu organizatorii festivalurilor UNTOLD și Neversea și au existat câteva discuții în ceea ce privește identificarea conceptului și a unei formule de eveniment care să fie fezabilă Timișoarei pentru că nici noi, ca municipalitate, nici organizatorii nu dorim să aducem aici o replică a deja celebrului festival UNTOLD, ci să organizăm un festival nou, care să devină, în timp, cel puțin la fel de celebru. Prin organizarea și permanentizarea unui astfel de eveniment, prin promovarea orașului nostru ca destinație turistică pe plan intern și internațional, Timișoara va beneficia de expunere națională și internațională, devenind un pol de atracție la nivel mondial”, a declarat Nicolae Robu, primarul municipiului Timișoara.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole


Alte articole

Primăria Timișoara caută o firmă care să modernizeze Complexul sportiv din zona Dacia

Primăria Timișoara a lansat licitația pentru achiziția serviciilor de proiectare pentru modernizarea Complexului sportiv Bega.

Copii dispăruţi fără urmă! I-ai văzut cumva? Ajută la găsirea lor

O fată de 14 ani şi un băiat de 15 ani au fost daţi în urmărire naţională, după ce ai dispărut şi nimeni nu reuşeşte să îi contacteze.

Cruzime fără margini! Şi-a dus câinele în pădure şi l-a spânzurat

Anchetă amplă, derulată de Poliţia Animalelor, după ce un patruped din rasa Rottweiller a fost găsit spânzurat.

email: [email protected] | Publicitate +40 731 028 626
© Sursa de Vest. Toate drepturile rezervate. WebDesign NRGO.