Concerte, flashmob-uri, dar şi o bătaie cu apă! La Timişoara, începe Youth summer fest

Organizatorii evenimentului Youth Summer Fest aduc, pe parcurul lunii august, o mulţime de activități și evenimente pentru tinerii timișoreni.

Marcând Anul European al Tineretului și, în special, luna în care se sărbătorește Ziua Internațională a Tineretului, Fundația Județeană pentru Tineret Timiș (FITT) organizează Youth summer fest – un proiect de voluntariat care aduce laolaltă 200 de tineri din țară și din afară, pentru a facilita activități și evenimente pentru publicul timișorean și lugojean.

CITEŞTE ŞI: Un fost liberal cere demiterea lui Nica după scandalurile cu interlopi şi “afacerea Dubai”

Festivalul se deschide luni, în 1 august, de la ora 19:00, cu un concert Phaser în grădina de vară a Casei Tineretului (În spatele casei), la care sunt așteptați tineri de toate vârstele din oraș.

Pe data de 3 august, la aniversarea Municipiului Timișoara, FITT va organiza o acțiune de tipul freeze flashmob cu scopul de a crește gradul de conștientizare asupra importanței implicării tinerilor în comunitate.

Participanții se vor opri în fața celor mai importante instituții din oraș și în spații publice pentru a le aminti autorităților locale și timișorenilor că tinerii sunt o componentă importantă a comunității și că este necesar ca aceștia să se afle mereu pe agenda publică.

Sâmbătă, 6 august, echipele de voluntari au pregătit activități atât în Timișoara, cât și în Lugoj.

În Parcul Central Anton von Scudier, tinerii sunt așteptați de la ora 16:30 să se bucure de ateliere interactive pregătite de voluntari și de o bătaie cu apă, iar la Centrul de tineret Lugoj (Str. Bucegi 21) va avea loc, începând cu ora 17:30, o după-amiază interculturală, în care cei prezenți îi vor întâlni și li se va împărtăși din specificul țărilor de proveniență ale voluntarilor.

În seara zilei de 6 august, începând cu ora 20:00, ușile grădinii de vară În spatele casei (tineretului), str. Arieș 19, se vor deschide pentru un concert Pyroblast.

Pe 12 august, de Ziua internațională a Tineretului, tema din acest an a evenimentului, Solidaritate intergenerațională, se va reflecta în conferința organizată de FITT la Casa tineretului, începând cu ora 16:00.

CITEŞTE ŞI: Lucrările de înlocuire a rețelelor de termoficare, realizate în proporție de 70%!

După încheierea conferinței, voluntarii și organizatorii așteaptă publicul timișorean în Parcul Rozelor, unde aceștia vor pregăti ateliere artistice, activități sportive, sesiuni de informare cu privire la oportunități internaționale dedicate tinerilor, consultări cu tinerii timișoreni și un concert.

Calendarul evenimentelor va fi actualizat constant pe www.fitt.ro/youth-summer-fest-august-timisoara/ . Toate evenimentele organizate în cadrul festivalului vor fi cu acces gratuit.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole


Alte articole

Revoluţie în universităţi! Un miliard de euro, pentru digitalizare

Coronavirusul a dus la o transformare uriaşă a sistemului de învăţământ din România, în ceea ce priveşte comunicarea online.

Călător strivit de tramvai! Bărbatul a murit pe loc

Un accident mortal a avut loc, în urmă cu puţin timp, la Timişoara, în zona AEM.

VIDEO: Scandal la Dumbrăviţa, unde primarul aruncă în stradă, copiii cu probleme sociale şi cu dizabilităţi

S-au încins spiritele, în această după-amiază, la dezbaterea publică privind soarta Centrului de Zi din comuna Dumbrăviţa.

email: [email protected] | Publicitate +40 731 028 626
© Sursa de Vest. Toate drepturile rezervate. WebDesign NRGO.