Componența Consiliului Local Timișoara se va schimba! Ce se întâmplă?

Actuala componență a Consiliului Local Timișoara se va schimba până la sfârșitul anului! Prima modificare a apărut în urmă cu puțin timp, după ce Petronela Csokany a renunțat la funcția de ales local.

Acum, alți doi consilieri vor fi înlocuiți. Vorbim de un liberal și de un social democrat.

La nici cinci luni de zile de la constituirea noului Consiliu Local, în urma alegerilor locale din lunia iulie, componența organismului a fost schimbată. Petronela Csokany, care a fost aleasă ca și consilier municipal pe lista Uniunii Maghiare, a renunțat la funcție pentru că a fost desemnată să deschidă lista Uniunii Bulgare din Timiș la Camera Deputaților, fiindu-i astfel asigurat locul în Parlament. Poziția acesteia în Consiliul Local Timișoara a fost luată de Zlatiborca Marcov, următoarea pe lista cu care coaliția maghiarilor și bulgarilor s-a prezentat la alegerile locale din iunie 2016.

Tot pe motiv de “alegeri parlamentare”, un alt consilier local va renunța la funcție. Vorbim de Alfred Simonis, ce ocupă poziția a treia pe lista PSD pentru Camera Deputaților. Poziția de pe listă îi asigură un loc în Parlament, astfel că, cel mai probabil, în Consiliul Local Timișoara el va fi înlocuit cu fostul manager al Spitalului Municipal, Octavian Mazilu. În mod normal, Cristian Anton ar fi fost următorul pe lista PSD pentru Consiliul Local Timișoara, dar surse social-democrate spun că acesta nu va accepta funcția de consilier local.

O altă schimbare ce urmează să se facă în Consiliul Local va viza tabăra liberală. Robert Kristof a câștigat, prin concurs, postul de city-manager al Timișoarei, astfel că va trebui să renunțe la titlul de ales local. Locul acestuia ar urma să fie luat de Alin Sârbu. Acesta este urmat pe lista PNL Timiș de la alegerile locale de fostul consilier local Vasile Vesa și de actualul secretar adjudecat al PNL Timiș, Ciprian Orhei.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole


Alte articole

VIDEO: Revoltă lângă Timişoara! Părinţii copiilor cu dizabilităţi şi cu probleme financiare cer redeschiderea Centrului de Zi

Scandalul din comuna Dumbrăviţa, pe tema Centrului de Zi pare fără sfârşit, în contextul în care locaţia rămâne închisă, din cauză că nu mai are licenţă de funcţionare.

Ţeapă marca PNL – Nica! Acuzaţii gave ale USR-iştilor, cu privire la restaurarea Castelului Huniade

USR Timiș trage un semnal de alarmă cu privire la firma care se va ocupa de proiectul tehnic pentru restaurarea Castelului Huniade.

Înjunghiați într-o parcare la intrarea în Timișoara! Doi cetățeni turci au ajuns în stare gravă la spital

Scandal într-o parcare de tiruri, la marginea Timișoarei, între trei cetățeni turci! Doi dintre ei au ajuns la spital, după ce au fost înjunghiați.

email: [email protected] | Publicitate +40 731 028 626
© Sursa de Vest. Toate drepturile rezervate. WebDesign NRGO.