Cantina Spitalului de Copii din Timișoara va fi demolată! Reabilitarea costă mai mult decât o construcție nouă

Cantina Spitalului de Copii ”Louis Țurcanu”, dar și o clădire conexă vor fi demolate în perioada următoare. Municipalitatea a vrut inițiat să reabiliteze imobilele, însă după demararea lucrărilor au fost descoperite o serie de probleme.

Astfel, s-a luat decizia că cea mai bună soluție este demolarea, pentru că o reabilitare ar costa mult prea mult. De menționat că demolarea nu afectează rezistența și stabilitatea clădirilor alăturate.

Inițial Consiliul Local a alocat suma de șase milioane de lei pentru reparații capitale la cantină iar contractele aflate în derulare vor fi încheiate .

Lucrările au început în 1 aprilie anul trecut, iar pe parcursul executării lucrărilor de decopertare și demolare, în urma dezvelirii pereților și pardoselii, au fost constatate mai multe degradări și deficiențe structurale ascunse sub tencuieli, șape sau în spatele unor pereți de gips carton, iar drigintele de șantier a solicitat oprirea lucrărilor și reevaluarea situației.

După ce s-a făcut o nouă expertiză, s-a constatat că clădirea prezintă un grad avansat de degradare (fisuri, crăpături la pereți și plașee), una dintre cauzele degradărilor o reprezintă tasările diferențiale ale fundațiilor, ceea ce determină subturnări în condiții greu accesibile și costisitoare, grad avansat de umiditate, acumulat în materialele ce alcătuiesc structura clădirii. Astfel, că în conformitate cu normativele de risc seismic s-ar impune cheltuieli ce depășeau semnificativ valoarea de înlocuire a clădirii existente.

Având în vedere concluziile expertului tehnic și faptul că investiția este la început (2,73% din contract realizat) se propune oprirea investiției. Printr-o nouă abordare arhitecturală, se vor crea noi spații ce vor duce la îmbunătățirea actului medical, a confortului pacienților și a aparținătorilor acestora. Totodată, se vor reloca și anumite echipamente din curte, asigurându-se un flux optim în ceea ce privește întreținerea, îmbunătățirea aspectului general al spitalului și creșterea suprafeței spațiilor verzi”, transmit reprezentanții municipalității.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole


Alte articole

VIDEO Protest al studenţilor la Timişoara! Sunt nemulţumiţi de modificările aduse la Legea Educației

Sute de studenţi din întreaga ţară protestează la Timişoara! Tinerii sunt nemulţumiţi că nu au fost consulaţi cu privire la noile modificări aduse Legii Educaţiei în ceea ce priveşte învăţământul superior.

Timişul se topeşte! Sunt aşteptate temperaturi de 40 de grade! ANM a emis cod portocaliu de caniculă

Temperaturi de până la 40 de grade sunt aşteptate în vestul ţării! Motiv pentru care ANM a emis un cod portocaliu de caniculă şi disconfort termic accentuat.

Autospecială destinată transportului persoanelor cu risc contagios înalt, în dotarea ISU Timiş! Investiţia e de aproximativ 800.000 de lei

Consiliul Județean Timiș cumpără o ambulanță specială destinată transportului persoanelor cu risc contagios înalt. Aceasta va intra în dotarea ISU Banat.

email: [email protected] | Publicitate +40 731 028 626
© Sursa de Vest. Toate drepturile rezervate. WebDesign NRGO.