Aura Danielescu, inspector general la ISJ Timiș: Eu nu aș da deloc teme  

| Alice TRIFU | | Lasă un comentariu

Ministerul Educației a vorbit spre sfârșitul acestui an despre diminuarea volumului de teme pentru acasă pe care un elev le primește.

Propunerea nu a fost primită tocmai cu brațele deschise, mulți actori de pe scena educațională susținând că nu temele pentru acasă sunt problema, ci programa școlară.

Este și cazul inspectorului general al Inspectoratului Școlar Timiș, Aura Danielescu.

Eu nu le-aș da deloc teme copiilor. Eu cred că nu temele sunt problema, ci programa care este foarte, foarte încărcată. Noi, profesorii, nu reușim să parcurgem tot dacă nu dăm teme, de asta le dăm teme acasă. Dar la cât stă la școală și apoi face teme acasă, eu aproape că pot să-mi trimit copilul în fabrică să lucreze, căci se scurg opt ore”, a spus Aura Danielescu.

Temele multe pe care elevii le au acasă vin și cu alte probleme la pachet. Conform Aurei Danielescu, de multe ori copii nu mai au timp să relaționeze cu părinții.

Părintele nu mai poate relaționa cu copilul. Aprob această abordare de a nu se mai da atât de multe teme, dar nu văd cum putem face asta dacă nu schimbăm și programa”, a mai punctat acesta.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole


Alte articole

Revoluţie în universităţi! Un miliard de euro, pentru digitalizare

Coronavirusul a dus la o transformare uriaşă a sistemului de învăţământ din România, în ceea ce priveşte comunicarea online.

Călător strivit de tramvai! Bărbatul a murit pe loc

Un accident mortal a avut loc, în urmă cu puţin timp, la Timişoara, în zona AEM.

VIDEO: Scandal la Dumbrăviţa, unde primarul aruncă în stradă, copiii cu probleme sociale şi cu dizabilităţi

S-au încins spiritele, în această după-amiază, la dezbaterea publică privind soarta Centrului de Zi din comuna Dumbrăviţa.

email: [email protected] | Publicitate +40 731 028 626
© Sursa de Vest. Toate drepturile rezervate. WebDesign NRGO.