Telefon: 0731 028 626

Contact: [email protected] | Publicitate: 0731 028 626

Anunţ important pentru şoferi! Au fost instituite restricţii de circulaţie în 15 judeţe

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Canicula dă peste cap traficul rutier! Din cauza temperaturilor ridicate, au fost instiuite restricţii în 15 judeţe ale ţării.

Afectaţi vor fi şoferii maşinilor de mare tonaj, care au o masă autorizată de peste 7,5 tone.

CITEŞTE ŞI: Sirenele de alarmare vor răsuna din nou în Timiș! De acum, în fiecare lună!

Deocamdată, restricţia este valabilă numai pentru ziua de astăzi, în intervalul orar 12:00 – 20:00, în care autoturismele de peste 7,5 tone nu au voie să circule pe drumurile naţionale şi autostrăzile din judeţele: Dolj, Mehedinți, Caraș-Severin, Hunedoara, Timiș, Arad, Sibiu, Alba, Bihor, Cluj, Mureș, Sălaj, Satu Mare, Maramureș și Bistrița Năsăud.

Astăzi, 02.08.2017, în intervalul orar 12:00 – 20:00, pe drumurile naționale și autostrăzile care tranzitează 15 de judeţe din vestul țării vor fi instituite restricţii de circulaţie pentru autovehiculele cu o masă autorizată > 7,5 tone.

“Restricțiile de circulație sunt instituite în baza codului portocaliu de caniculă (se vor înregistra temperaturi maxime cuprinse frecvent între 36 și 39 de grade)  emis  de A.N.M”, transmite CNAIR.

CITEŞTE ŞI: Canicula pune pe jar autoritățile! Se deschid punctele de prim ajutor

Excepţie de la această regulă vor face vehiculele care transportă persoane, animale vii şi de produse perisabile de origine animala şi vegetală, cele care participă la intervenţii în caz de forţă majoră, transporturile funerare, poştale, militare, cele care transport  echipamente de prim ajutor, mărfuri sub temperatura controlată şi apă îmbuteliată.

De asemenea un se supun restricţiilor transporturile pentru distribuire de carburanţi, cele pentru tractări vehicule avariate, transporturile pentru distribuirea de apă şi hrană în zonele calamitate, vehiculele specializate destinate prin construcţie salubrizării şi transporturile de produse provenite din exploatări agricole.

Restricţionarea circulaţiei este necesară pentru protecţia sectoarelor de drum asfaltat pe care, din cauza temperaturilor ridicate din timpul zilei, se produc deformări majore ireversibile cu pierderea stabilităţii îmbrăcaminţii rutiere.

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.

Fii sursa noastră!

Ai filmat un eveniment care crezi c-ar putea deveni o știre? Ai imagini spectaculoase și vrei să le vadă o țară întreagă?

Trimite-le prin formularul de contact. Dacă e chiar tare, noi îl publicam. Iar dacă e foarte tare, îl și premiem. Cel mai bun articol va fi premiat în fiecare săptamana, iar câștigătorul va fi anunțat pe www.sursadevest.ro în fiecare zi de luni.

Login