ALARMANT Cancerul face tot mai multe victime în Timiș!

Numărul bolnavilor de cancer este în continuă creștere, atât în județul Timiș, cât și la nivel național și mondial. 

Epidemia globală de cancer a atins deja un nivel ridicat şi este în creştere. În prezent, 8,2 milioane de oameni mor anual în lume din cauza cancerului; dintre aceştia, 4 milioane mor prematur (cu vârste între 30 şi 69 de ani). În următorii zece ani, se estimează că decesele cauzate de cancer vor crește la peste 14 milioane pe an. 

Cancerul e o cauză principală de mortalitate la nivel mondial, cele mai letale localizări sunt pulmonare (1,59 milioane decese), hepatice (745.000), gastrice (723.000), colorectale (694.000), mamare (521.000) şi esofagiane (400.000 decese), cu diferenţe semnificative între femei și bărbaţi.

Pe plan național, au fost depistate un număr de 65.793 de cancere, cazuri noi, dintre care 2.310 din județul Timiș, în anul 2014. Cazurile rămase în evidență au fost în număr de 445.646 dintre care 17.582 din județul Timiș, în același an. Valorile cele mai mari ale incidenței s-au înregistrat în județele: Brăila, Mureș și București și cele mai mici în județele: Ilfov, Brașov și Prahova. Județul Timiș a fost aproape de valorile medii pe țară. 

În anul 2013 s-au înregistrat 61.048 cazuri noi de cancere dintre care 2.269 din județul Timiș. După cum se observă, se înregistrează o creștere a cancerelor între 2013 și 2014 pe plan local și național.

Pe plan local, în anul 2014, la total cancere, primele 3 locuri au fost ocupate de: cancerul de sân, colorectal și col uterin (prevalența cancerelor în anul 2014). 

La bărbați, în anul 2014, primele 3 locuri ale prevalenței au fost ocupate de: cancerul colrectal, prostată și cancerul de piele, iar la femei, în același an am avut pe primele 3 locuri: cancerul de sân, de col uterin și colorectal

Anual în data de 4 februarie se celebreză Ziua Mondială de Luptă împotriva Cancerului. Aceasta este un eveniment global, care are loc în fiecare an în data de 4 februarie și unește lumea sub o singură temă pentru a evidenția lupta dusă împotriva cancerului.

Scopul acestei campanii este de a reduce numărul de decese care pot fi prevenite în fiecare an, prin creșterea gradului de conștientizare a cancerul în rândul publicului larg și prin impulsionarea guvernelor spre a lua măsuri suplimentare împotriva bolii.

Având loc sub sloganul ”Noi Putem. Eu Pot.”, campania Ziua Mondială de Luptă împotriva Cancerului 2017 se adresează tuturor. Indiferent cine sunteți – un supraviețuitor al cancerului, un coleg de muncă, o organizație din domeniul cancerului, un îngrijitor, un prieten, un angajator sau un student – informațiile sunt la îndemâna dumneavoastră, pentru a vă sprijini și a vă permite să luați măsuri.

În România, Campania de celebrare a Zilei Mondiale de Luptă împotriva Cancerului este coordonată de Ministerul Sănătăţii prin Institutul Naţional de Sănătate Publică.

 

Distribuie pe rețele de socializare

Comentariu

  • pai ; v-ati vandut pamanturile si au umplut strainii solul, apa cu otravuri – Monsanto, Pionner, Syngenta, Codex Alimentarius …. Dati o lege pt Timis si interziceti pesticidele ….etc Plamanul sanatatii, Padurile le radeti – nu am auzit manifestantii ridicand problema defrisarilor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole


Alte articole

Arabii, interesați de dezvoltarea unui centru logistic la Aeroport, în vizită la Timișoara!

Reprezentanții Abu Dhabi Ports Group din Emiratele Arabe Unite și a ADQ Abu Dhabi s-au întâlnit astăzi la Timișoara cu oficiali ai Ministerului Transporturilor, dar și cu conducerea Aeroportului Internațional Timișoara, unde au discutat despre dezvoltarea unui Centru Logistic Intermodal Cargo.

Se iluminează trei artere importante din Timișoara! Încep lucrările de modernizare a sistemului public prin înlocuirea cu LED-uri

Primăria a semnat astăzi autorizația de construire necesară pentru demararea lucrărilor de modernizare a iluminatului public prin instalarea de becuri LED și control prin telegestiune.

email: [email protected] | Publicitate +40 731 028 626
© Sursa de Vest. Toate drepturile rezervate. WebDesign NRGO.