Telefon: 0731 028 626

Contact: [email protected] | Publicitate: 0731 028 626

Vom merge pe patru benzi până la Sînandrei! Proiectul de lărgire a drumului prevede şi amenajarea unei piste pentru biciclişti

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Dezvoltarea economică a zonei din jurul Timişoarei necesită şi ample investiţii în infrastructură, motiv pentru care CJT a demarat proiecte în acest sens.

Unul dintre ele vizează comuna Sînandrei, unde administraţia judeţului vrea să modernizeze tronsonul de la intrarea în localitate.

Proiectul a intrat în linie dreaptă, fiind desemnată deja firma care va realiza studiul de fezabilitate.

CITEŞTE ŞI: Operaţiune dramatică pentru găsirea unui bătrân! Bunic de 86 de ani, salvat înainte de căderea nopţii

“Am susţinut acest proiect şi prin prisma faptului că aici este o zonă amplă de dezvoltare industrial, care aduce un plus valoare la bugetul Primăriei Sînandrei, care astfel pot dezvolta alte proiecte. Vreau, pe această cale, să îl felicit pe domnul primar dar şi Consiliul Local că au susţinut deschiderea acestor parcuri industrial aici. Am văzut însă foarte multe discuţii legat de acest drum judeţean. Interesant, în condiţiile în care niciodată nu s-a luat în calcul lărgirea lui la patru benzi. Acum, când vrem să facem asta, apar şi dezbaterile”, a spus preşedintele Consiliului Judeţean Timiş, Călin Dobra.

dezbatere publica sinandrei06

Liderul administraţiei judeţene se referă la contestatarii proiectului, pe motiv că nu s-ar realiza şi piste pentru biciclişti.

Asta în contextul în care, în primă fază nu s-a luat în calcul o asemenea investiţie, dat fiind faptul că pista nu ar fi avut continuitate: s-ar opri la intersecţia cu DN 69 Timişoara-Arad, unde nu există facilităţi pentru cei care merg pe două roţi.

Însă, pentru că au existat oameni din Sînandrei care au cerut asta, primarul comunei a reuşit să includă în proiect şi o pistă pentru biciclişti.

dezbatere publica sinandrei04

“Am făcut tot ce mi-a stat în putinţă, pentru a rezolva această problemă. În momentul în care au venit oameni din comună, la mine, şi mi-au spus că îşi doresc o astfel de pistă, am început imediat discuţiile cu cei de la Consiliul Judeţean. Am discutat şi cu domnul preşedinte, care a înţeles şi dumnealu că este o investiţie pentru comunitate, iar oamenii au prioritate. Astfel că am reuşit să includem în proiect şi această pistă. Am promisiunea fermă că în proiectul final va fi inclusă şi această investiţie”, a spus Claudiu Coman, primarul comunei Sînandrei, care a organizat şi o dezbatere publică pe această temă.

CITEŞTE ŞI: CCIAT prezintă soluții de finanțare și garantare pentru antreprenori!

La dezbatere a participat şi preşedintele Consiliului Judeţean Timiş, care le-a explicat oamenilor întregul proiect.

Cel târziu la finalul lunii septembrie va fi gata studiul de fezabilitate, urmând apoi licitaţia pentru lucrările propriu-zise.

Cel mai probabil, muncitorii se vor apuca de treabă în primăvara anului 2020.

 

 

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.

Cele mai noi articole

  • 1
  • 2
  • 3

Fii sursa noastră!

Ai filmat un eveniment care crezi c-ar putea deveni o știre? Ai imagini spectaculoase și vrei să le vadă o țară întreagă?

Trimite-le prin formularul de contact. Dacă e chiar tare, noi îl publicam. Iar dacă e foarte tare, îl și premiem. Cel mai bun articol va fi premiat în fiecare săptamana, iar câștigătorul va fi anunțat pe www.sursadevest.ro în fiecare zi de luni.

Login