Telefon: 0731 028 626

Contact: [email protected] | Publicitate: 0731 028 626

Ultimul anunţ al primarului Timişoarei, privind obligativitatea de a purta măşti şi mănuşi, în spaţiile publice şi private

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Începând de astăzi, în oraşul de pe Bega, purtarea măştilor de protecţie şi a mănuşilor a devenit obligatorie, conform hotărârii Comitetului Local pentru Situaţii de Urgenţă.

Astfel Timişoara intră, alături de Suceava sau Constanţa, în rândul localităţilor în care a fost introdusă această obligativitate.

CITEŞTE ŞI: Video de neînchipuit! Scene pe care nu credeam că le vom trăi vreodată: înmormântarea unei suspecte de coronavirus

Decizia prin care se instituie acest lucru nu prevede însă şi cuantumul amenzilor pentru cei care nu se conformează, ci doar locurile în care este obligatorie purtarea acestor mijloace de protecţie: transport public și spațiile închise ale structurilor publice și private în care se desfășoară relații cu publicul.

“Vreau să precizez că se acceptă şi eşarfe, în loc de măşti. Important este să nu se transmită direct în aer ceea ce respiră, expiră cetăţenii şi respectiv atunci când se inspiră, să existe un filtru. Asta se doreşte. În privinţa mănuşilor, se ştie că virusul se transmite chiar mai mult decât prin aer, prin intermediul mâinilor. De aceea s-a impus şi purtarea mănuşilor. Dacă se constată că într-adevăr este dificil să se procure mănuşi, evident că se pate reveni asupra deciziei”, a declarat primarul municipiului Timişoara, Nicolae Robu.

Chiar dacă hotărârea a intrat în vigoare de astăzi, încă nu se vor da amenzi celor care poartă măşti şi mănuşi.

Edilul a anuţat că timişorenii au trei zile de graţie, în care să se acomodeze cu noua obligaţie şi în care să îşi procure măşti şi mănuşi.

CITEŞTE ŞI: Crește numărul bolnavilor infectați cu COVID-19! Sunt în total 9.242 de cazuri până la această oră

 

 

 

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.

Cele mai noi articole

  • 1
  • 2
  • 3

Fii sursa noastră!

Ai filmat un eveniment care crezi c-ar putea deveni o știre? Ai imagini spectaculoase și vrei să le vadă o țară întreagă?

Trimite-le prin formularul de contact. Dacă e chiar tare, noi îl publicam. Iar dacă e foarte tare, îl și premiem. Cel mai bun articol va fi premiat în fiecare săptamana, iar câștigătorul va fi anunțat pe www.sursadevest.ro în fiecare zi de luni.

Login