Telefon: 0731 028 626

Contact: [email protected] | Publicitate: 0731 028 626

Tu ştii cum votezi mâine? Iată toate regulile pe care trebuie să le respecţi

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Pentru ziua de mâine, în judeţul Timiş au fost amenajate 601 secţii de votare, dintre care 207 sunt în municipiul Timişoara.

Pentru că suntem în plină pandemie de coronavirus, autorităţile au stabilit un set de măsuri ce trebuie respectate, pentru limitarea răspândirii COVID-19.

CITEŞTE ŞI: Vot cu urna mobilă! Preşedintele CJT nu mai poate merge la secţie, să îşi exercite dreptul constituţional

Astfel, alegătorul va fi aşteptat la intrarea în clădire, de cineva din personalul tehnic al Secţiei, care îi va verifica temperatura.

De asemenea, fiecare persoană trebuie să îşi dezinfecteze mâinile şi este obligată să poarte mască.

După triajul epidemiologic, alegătorul se va îndrepta către secţia la care este arondat, unde va poziţiona singur cartea de identitate, în terminalul informatic, pentru prelucrarea datelor.

Aici, trebuie să îşi dea masca jos, pentru câteva secunde, ca să fie identificat de operatorul de calculator.

Ulterior, semnează pe listă, îşi preia ştampila şi buletinele de vot şi intră în cabină.

După ce introduce buletinele de vot în urnă, fiecare persoană îşi va aplica singură, pe cartea de identitate, autocolantul cu VOTAT.

În toată această perioadă, alegătorul trebuie să poarte masca şi să păstreze distanţa de minimum 1,5 metri faţă de alte persoane, iar la părăsirea secţiei, trebuie să îşidezinfecteze din nou mâinile.

CITEŞTE ŞI: Bilanțul ultimelor 24 de ore: 1.629 de cazuri noi de coronavirus și 42 de decese! Peste 500 de pacienți internați la ATI

Dacă sunt respectate aceste reguli, pixurile, ştampila de vot şi alte lucruri frecvent atinse de alegători, nu vor fi dezinfectate, fiiind considerate necontaminate.

Excepţie fac obiectele atinse de persoane care au simptome de boală, care de altfel vor fi îndrumate să voteze înaintea celorlalţi alegători.

 

 

 

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.

Cele mai noi articole

  • 1
  • 2
  • 3

Fii sursa noastră!

Ai filmat un eveniment care crezi c-ar putea deveni o știre? Ai imagini spectaculoase și vrei să le vadă o țară întreagă?

Trimite-le prin formularul de contact. Dacă e chiar tare, noi îl publicam. Iar dacă e foarte tare, îl și premiem. Cel mai bun articol va fi premiat în fiecare săptamana, iar câștigătorul va fi anunțat pe www.sursadevest.ro în fiecare zi de luni.

Login