Telefon: 0731 028 626

Contact: [email protected] | Publicitate: 0731 028 626

Timişoara, în colaps privind noile construcţii! Arhitecţii trag un semnal de alarmă, cu privire la prelungirea vechiului PUG

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Sunt aproape 10 ani de când se lucrează la noul Plan Urbanistic General al Timişoarei care ar trebui să reglementeze modul de dezvoltare a oraşului.

PUG-ul nu este însă gata nici acum, motiv pentru care, la un moment dat a apărut un blocaj, la nivelul Primăriei.

CITEŞTE ŞI: FOTO Accident cumplit pe autostradă! Doi oameni au murit după ce un tir a intrat în ei!

Angajaţii de aici refuzau să mai elibereze autorizaţii de construcţii, în lipsa unui PUG valabil, astfel că liderii administraţiei locale au decis să îl prelungească pe cel vechi.

“Prelungirea valabilității vechiului PUG Timișoara, elaborat acum 20 de ani reprezintă o soluție de avarie, aprobarea unui nou PUG fiind o prioritate absolută pentru a avea o dezvoltare coerentă, adaptată condițiilor și nevoilor actuale din oraș”, spun reprezentanţii Ordinului Arhitecţilor Timiş.

Această asociaţie are ca atribuții protejarea  și  promovarea calității produsului de  arhitectură şi urbanism la nivel local și reprezentarea intereselor membrilor săi în faţa autorităţilor administraţiei publice locale şi a celorlalte autorităţi organizate la nivel local.

“După cum s-a văzut pe parcursul lunii septembrie, municipiul Timișoara nu poate funcționa fără un Plan Urbanistic General valid, acesta fiind instrumentul principal prin care se reglementează activitatea sectorului de construcții  și se coordonează dezvoltarea urbanistică și spațială a orașului. Absența Planului de Urbanism General duce la blocarea activității de proiectare, autorizare și de construcții pe raza municipiului Timișoara, cu efecte economice și sociale nefaste”, mai spun arhitecţii.

CITEŞTE ŞI: Camionetă răsturnată, după ce a lovit o mașină de poliție aflată în misiune!

Tocmai de aceea, ei trag un semnal de alarmă şi spun că problema trebuie rezolvată cât mai urgent.

Ler tuturor factorilor de decizie să se pună la aceeaşi masă, la lase orgoliile şi să conlucreze pentru dezvoltarea oraşului, care ar nevoie cât mai rapid de un Plan Urbanistic General.

 

 

 

Ultima modificare Joi, 19 Septembrie 2019 10:52

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.

Cele mai noi articole

  • 1
  • 2
  • 3

Fii sursa noastră!

Ai filmat un eveniment care crezi c-ar putea deveni o știre? Ai imagini spectaculoase și vrei să le vadă o țară întreagă?

Trimite-le prin formularul de contact. Dacă e chiar tare, noi îl publicam. Iar dacă e foarte tare, îl și premiem. Cel mai bun articol va fi premiat în fiecare săptamana, iar câștigătorul va fi anunțat pe www.sursadevest.ro în fiecare zi de luni.

Login