Telefon: 0731 028 626

Contact: [email protected] | Publicitate: 0731 028 626

Stare de alertă, pentru încă o lună! Autorităţile au impus măsuri suplimentare

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Pe 13 ianuarie intră în vigoare o nouă hotărâre, prin care Guvernul prelungeşte starea de alertă de pe teritoriul ţării, cu încă o lună.

Astfel, masca de protecţie rămâne obligatorie, iar organizarea evenimentelor cu public este în continuare interzisă.

CITEŞTE ŞI: Cifre de ultimă oră, privind pandemia de coronavirus! Câte cazuri noi de coronavirus au apărut?

De asemenea, cei care sosesc în România din Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord au obligația prezentării la intrarea în țară a certificatului unui test negativ, rapid antigenic sau RT-PCR pentru SARS-CoV-2, efectuat cu cel mult 48 de ore înainte de data intrării în țară.

Excepţie fac transportatorii de mărfuri şi persoane, piloţii, cei care sunt în tranzit în România şi membrii misiunilor diplomatice.

La aceste categorii, au mai fost incluşi şi:

g) personalul navigant român, maritim şi fluvial care se repatriază prin orice mijloc de transport, care prezintă autorităţilor competente „certificatul pentru lucrătorii din sectorul transporturilor internaţionale“, al cărui model este publicat în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene, seria C, nr. 96 I din 24 martie 2020;

h) personalul navigant maritim şi fluvial care efectuează schimbul de echipaj la bordul navelor aflate în porturile româneşti, indiferent de pavilionul pe care îl arborează, dacă la intrarea în ţară, precum şi la îmbarcarea/debarcarea de pe navă prezintă autorităţilor competente „certificatul pentru lucrătorii din sectorul transporturilor internaţionale“, al cărui model este publicat în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene, seria C, nr. 96 I din 24 martie 2020;

i) personalul navigant care debarcă de la bordul navelor de navigaţie interioară, care arborează pavilion român, într-un port românesc, cu condiţia asigurării de către angajatori a certificatului pentru lucrătorii din transportul internaţional şi a echipamentelor individuale de protecţie împotriva COVID-19, pe timpul deplasării de la navă la locaţia unde poate fi contactat în perioada dintre voiajuri.

Textul integral al Hotărârii poate fi citit aici.

Anexa cuprinde toate măsurile restrictive şi poate fi consultată aici.

Prelungirea stării de alertă cu încă o lună a fost adoptată ieri de CNSU, urmând ca astăzi să fie aprobată în şedinţa de Guvern.

CITEŞTE ŞI: O nouă tranșă de vaccin anti-COVID a ajuns la Timișoara! Până acum peste 5.800 de medici din județ au primit prima doză de vaccin

 

 

 

 

 

 

 

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.

Cele mai noi articole

  • 1
  • 2
  • 3

Fii sursa noastră!

Ai filmat un eveniment care crezi c-ar putea deveni o știre? Ai imagini spectaculoase și vrei să le vadă o țară întreagă?

Trimite-le prin formularul de contact. Dacă e chiar tare, noi îl publicam. Iar dacă e foarte tare, îl și premiem. Cel mai bun articol va fi premiat în fiecare săptamana, iar câștigătorul va fi anunțat pe www.sursadevest.ro în fiecare zi de luni.

Login