Telefon: 0731 028 626

Contact: [email protected] | Publicitate: 0731 028 626

Secretarul de stat, Ion Ardeal Ieremia, despre retragerea titlului de capitală culturală europeană: Sunt lucruri spuse la supărare

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

După atacul dur al consilierului suedez, Cristoph Torch, care a atras atenţia că Timişoara riscă să piardă titlul de capital culturală europeană, a venit reacţia secretarului de stat, Ion Ardeal Ieremia.

CITEŞTE ŞI: Motociclist în stare gravă, după ce a fost accidentat de o mașină de curierat, pe centura Timișoarei!

Acesta recunoaşte că banii alocaţi Asociaţiei care gestionează proiectul au fost puţini, însă nu crede că UE ar putea să retragă titlul câştigat.

Este însă ferm convins că suedezul a spus toate aceste lucruri la supărare, dat fiind faptul că misiunea lui la Timişoara s-a încheiat.

“Nu cred că se va întâmpla aşa ceva. În baza a ce?! Eu cred că sunt lucururi spuse la supărare. Mandatul domnului Cris Torch a expirat la finalul anului trecut, însă a rămas încă 6 luni, ca şi consilier. Dumnealui a ales, ca pe parcursul perioadei de Start-Up să colaboreze cu sectorul independent, ceea ce este un lucru lădabil, dar a trecut pe ultimul plan instituţiile de cultură, care până la urmă fac agenda proiectului Timişoara Capitală Culturală Europeană. În ceea ce priveşte subfinanţarea, este o problem reală. Au intrat mult mai puţini bani faţă de câţi era necesar, însă Ordonanţa de Guvern 42 rezolvă această situaţie, pentru că simplifică procedura de alocare a fondurilor. Sunt optimist în ceea ce priveşte venirea unui nou director artistic, care fi desemnat în urma unui concurs internaţional”, a declarat pentru sursadevest.ro,  secretarul de stat în ministerul Culturii, Ion Ardeal Ieremia.

CITEŞTE ŞI: El este tânărul care s-a sinucis, pe calea ferată! A avut o decepţie în dragoste

Ieremia a mai precizat că în câteva zile vor apărea normele metodologice ale noului act normativ, care va face mai uşoară finanţarea proiectelor pentru Timişoara Capitală Culturală Europeană.

De asemenea a precizat că, deşi pare târziu, oraşul de pe Bega are la dispoziţie tot atât timp cât a avut şi Sibiul, ca să se pregătească pentru acest titlu.

 

 

 

 

 

 

Ultima modificare Marți, 09 Iulie 2019 16:40

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.

Cele mai noi articole

  • 1
  • 2
  • 3

Fii sursa noastră!

Ai filmat un eveniment care crezi c-ar putea deveni o știre? Ai imagini spectaculoase și vrei să le vadă o țară întreagă?

Trimite-le prin formularul de contact. Dacă e chiar tare, noi îl publicam. Iar dacă e foarte tare, îl și premiem. Cel mai bun articol va fi premiat în fiecare săptamana, iar câștigătorul va fi anunțat pe www.sursadevest.ro în fiecare zi de luni.

Login