Telefon: 0731 028 626

Contact: [email protected] | Publicitate: 0731 028 626

Se reabilitează faţada Operei din Timişoara! Firma care se ocupă de lucrare va primi un milion de euro

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Una dintre clădirile emblematice ale Timişoarei intră în şantier, iar în urma lucrărilor îi va fi redată strălucirea de odinioară.

Este vorba despre Palatul Culturii, în care îşi desfăşoară activitatea Opera Naţională şi Teatrul Naţional, a cărui faţadă va fi reabilitată.

CITEŞTE ŞI:  Traseul unui autobuz din Timişoara va fi prelungit! Cum va circula Expres 6, de la 1 noiembrie?

În această dimineaţă, Primăria Timipoara a predat amplasamentul către firma care a câştigat proiectul, astfel că în cel mai scurt timp va începe amenajarea şantierului.

În faza pregătitoare se vor face următoarele lucrări:

- Igienizarea zonelor de interes care fac obiectul lucrărilor de intervenţie. Se impune pentru început, realizarea lucrărilor de igienizare a zonelor de interes, prin îndepărtarea molozului din pod, desfundarea şi revitalizarea colectoarelor de preluare a apelor pluviale;

- Realizarea lucrărilor de consolidare prin injectarea fundaţiilor din exterior folosind reţete moderne.

- Refacerea hidroizolaţiei de la terasa arcului pentru a preveni infiltraţiile apelor pluviale. Repararea sistemului de preluare a apelor pluviale, reparaţii hidroizolaţie terasă.

- Realizarea de schele şi copertine provizorii. Pentru eficientizarea investiţiei pe monument, se impune realizarea schelelor şi a podinelor cu structuri care să permită acoperirea lor cu protecţie provizorie pe perioada efectuării lucrărilor, pentru a facilita astfel o bună aplicare a materialelor.

- Realizarea releveelor cu zone degradate. Având acces la suprafaţa întregii fatade, se impune o analiză aprofundată a faţadei în vederea întocmirii exacte a releveelor de degradare a elementelor componente, pentru stabilirea exactă a lucrărilor de interventie.

- Desprăfuirea suprafeţelor. Lucrările se vor efectua prin aspirare, suflare, periere, spălare.

- Îndepărtarea elementelor instabile se va executa manual

- Investigaţii pentru studierea pietrei, a mortarelor, cărămizilor, studierea factorilor de deteriorare a materialelor, alegerea mortarelor şi produselor de tratare a pietrei, testări etc.

- Probe. Aceste lucrări vor stabili care tratament are rezultatele cele mai apropiate de original.

CITEŞTE ŞI: Saga Terminator continuă cu Dark Fate, al șaselea film al seriei! De acum rulează la Cinema Shopping City Timișoara

Prezent la predarea amplasamentului, mitropolitul Banatului, ÎPS Ioan Selejan, le-a cerut reprezentanţilor firmei asigurări că lucrările vor fi gata până în toamna anului viitor.

opera mitropolit

Şi asta pentru că îşi doreşte ca în septembrie 2020, Palatul Culturii să găzduiască un eveniment important al tinerilor ortodocşi.

Lucrările vor fi executate de SC Alex-Dia Construct SRL – lider (partea de execuţie) şi SC Titzunaco SRL – subcontractor (partea de proiectare), iar valoarea totală a contractului este de 3.919.405,13 lei, la care se adaugă TVA.

 

 

 

 

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.

Cele mai noi articole

  • 1
  • 2
  • 3

Fii sursa noastră!

Ai filmat un eveniment care crezi c-ar putea deveni o știre? Ai imagini spectaculoase și vrei să le vadă o țară întreagă?

Trimite-le prin formularul de contact. Dacă e chiar tare, noi îl publicam. Iar dacă e foarte tare, îl și premiem. Cel mai bun articol va fi premiat în fiecare săptamana, iar câștigătorul va fi anunțat pe www.sursadevest.ro în fiecare zi de luni.

Login