Telefon: 0731 028 626

Contact: [email protected] | Publicitate: 0731 028 626

Primul bazin de înot, construit de Consiliul Județean va fi la Jimbolia! Când încep lucrările?

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Consiliul Județean demarează procedurile pentru construirea de bazine de înot didactice.

Primii beneficiari vor fi timișenii din zona Jimbolia. Instituția a lansat licitația pentru studiul de fezabilitate, obiectivul de investiții fiind finanțat din bugetul propriu al județului.

CITEȘTE ȘI: Bombă alimentară, la Timişoara! Zeci de kilograme de peşte expirat de câteva luni, de vânzare la magazin

Președintele Consiliului Județean Timiș, Călin Dobra, spune că bazinul de la Jimbolia este un proiect pilot, care va putea fi realizat și în alte localități.

Ne ținem de strategia de dezvoltare a județului. Investim și în dezvoltarea sportului, un domeniu foarte important pentru comunitatea noastră. Bazinul de înot este destinat în primul rând elevilor, copiilor. În funcție de rezultate, vom face asemenea bazine și în alte localități din județ, cunoscut fiind faptul că bazele sportive sunt aproape inexistente în afara Timișoarei”, spune liderul CJT, Călin Dobra.

Dimensiunea bazinului de înot va fi de 25 m lungime, 12,5 m lățime, divizat în cinci culoare a câte 2,5 m fiecare. Adâncimea este variabilă, între 1,2 și 1,8 m, prevăzută cu block start-uri la capătul bazinului de 1,8 m adâncime, în conformitate cu normele europene. Bazinul va avea toate dotările necesare, vestiare, dușuri, grupuri sanitare, cameră de filtrare, pompare și clorinare, cât și spații administrative. Capacitatea acestuia va fi de 65 de persoane, ceea ce permite utilizarea simultană de către două clase de elevi, împreună cu profesorii lor. Estimativ, durata de funcționare va fi de peste 50 de ani.

CITEȘTE ȘI: Au făcut o mică avere din metoda ”accidentul”! Trei tineri care escrocau oameni, săltați de polițiști

Studiul de fezabilitate este estimat la 105.000 lei, iar proiectul tehnic, cu tot cu obținerea avizelor și acordurilor, plus verificarea și asistența tehnică, la puțin peste 300.000 lei. Costurile totale pentru proiectarea și construcția bazinului sunt estimate la 6.000.000 lei (fără TVA).

Termenul limită pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare este data de 9 mai.

 

Ultima modificare Joi, 18 Aprilie 2019 17:09

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.

Cele mai noi articole

  • 1
  • 2
  • 3

Fii sursa noastră!

Ai filmat un eveniment care crezi c-ar putea deveni o știre? Ai imagini spectaculoase și vrei să le vadă o țară întreagă?

Trimite-le prin formularul de contact. Dacă e chiar tare, noi îl publicam. Iar dacă e foarte tare, îl și premiem. Cel mai bun articol va fi premiat în fiecare săptamana, iar câștigătorul va fi anunțat pe www.sursadevest.ro în fiecare zi de luni.

Login