Telefon: 0731 028 626

Contact: [email protected] | Publicitate: 0731 028 626

Președintele CJ Timiș, Călin Dobra: Votul pur politic blochează readucerea la viață a Aerodromului Cioca!

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Consilierii județeni au respins un proiect de hotărâre care prevedea votarea regulamentului privind modul de utilizare a terenului și infrastructurii de pe Aerodromul Cioca.

CITEȘTE ȘI: Casă golită de un hoţ, la Timişoara! A furat până și covoarele, paturile sau robineții din baie

Președintele Consiliului Județean, Călin Dobra, se declară dezamăgit de respingerea regulamentului și vine cu argumente ce țin de creșterea veniturilor județului și punerea în valoare a obiectivului din Calea Torontalului, lăsat în paragină de mai mulți ani.

„Consecința votului din plenul Consiliului Județean Timiș este că activitatea pe Aeroportul Cioca rămâne cea pe care o știți deja, adică aproape inexistentă. Împreună cu aparatul de specialitate, am lucrat intens la un regulament pe baza căruia să putem închiria terenul adiacent pistei de aterizate/decolare. În primul rând, îmi doresc o activitate mai intensă pe aeroport, întrucât ținem nefolosite peste 40 de hectare de teren. Am primit deja o serie de cereri privind organizarea de evenimente și cred că timișorenii și timișenii merită un spațiu unde să-și petreacă o parte din timpul liber. Un al doilea argument a fost creșterea veniturilor la bugetul județului, bani suplimentari pe care i-am investi în spitale, școli și drumuri. Am solicitat organizarea unei ședințe extraordinare de plen pentru aprobarea regulamentului, întrucât cererile pe care le avem nu mai suportă amânare”, spune președintele CJ Timiș, Călin Dobra.

Votul împotriva proiectului are o consecință imediată spune liderul CJT, nemaifiind posibilă organizarea unui festival de muzică, dar nici cea de-a cincea ediție a concursului CanSat România, organizat de Agenția Spațială Română.

CITEȘTE ȘI: Premieră la Timişoara! Echipa de pompieri a companiei Continental are în componenţă o femeie care va lupta cu flăcările

Ne-a fost solicitată închirierea aeroportului pentru lansarea minisateliților confecționați de zeci de elevi care erau așteptați la Timișoara. În acest moment, nu mai este posibil. Îmi exprim regretul privind situația apărută și consider iresponsabil votul pe considerente pur politice, prin care se blochează atragerea de evenimente culturale, sportive sau științifice”, a mai spus Dobra.

Proiectul de hotărâre nu a fost aprobat de plenul Consiliului Județean Timiș, fiind înregistrate 11 abțineri și 16 voturi pentru, sub numărul minim necesar.

Ultima modificare Miercuri, 10 Aprilie 2019 14:39

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.

Cele mai noi articole

  • 1
  • 2
  • 3

Fii sursa noastră!

Ai filmat un eveniment care crezi c-ar putea deveni o știre? Ai imagini spectaculoase și vrei să le vadă o țară întreagă?

Trimite-le prin formularul de contact. Dacă e chiar tare, noi îl publicam. Iar dacă e foarte tare, îl și premiem. Cel mai bun articol va fi premiat în fiecare săptamana, iar câștigătorul va fi anunțat pe www.sursadevest.ro în fiecare zi de luni.

Login