Telefon: 0731 028 626

Contact: [email protected] | Publicitate: 0731 028 626

Pe patru benzi, de la Aeroportul Timişoara până pe autostradă! Investiţie de 18 milioane de euro

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Proiectul de construire a unei noi șosele, la patru benzi, care să lege autostrada A1 de Aeroportul Internațional Timișoara a accelerat considerabil.

Consiliul Județean a lansat deja în licitație publică serviciile de realizare a studiului de fezabilitate, a proiectului tehnic și de obținere a terenului necesar prin exproprieri.

CITEŞTE ŞI: Aproape 5.000 de noi cazuri de coronavirus! Peste o sută de oameni au murit, de ieri până azi

Valoarea serviciilor este estimată la puțin sub două milioane lei, iar câștigătorul licitației va avea 10 luni la dispoziție pentru a livra documentațiile.

Ofertele de participare pot fi depuse până pe 1 februarie.

Drumul va avea o lungime de aproximativ 8 km, cu două benzi pe sens.

Acesta se va construi la sud de Aeroport, cu origine în intersecția dintre DJ609D și Centura Timișoarei, peste calea ferată secundară ce deservește aerogara, intersectând drumul comunal DC62 (Remetea Mare - Ianova) și având ca punct terminus intersecția cu drumul național DN6, nodul de descărcare A1.

„Pe lângă beneficiile evidente, de creștere a vitezei de deplasare și a siguranței rutiere, investiția va juca un rol major și în dezvoltarea Aeroportului, motor economic de valoare pentru județ. De asemenea, șoseaua va avea un rol important și în perspectiva realizării autostrăzii Timișoara - Moravița, indiferent de ce variante de traseu vor fi selectate. Este nevoie să anticipăm creșterea valorilor de trafic în următorii ani și să lăsăm cale liberă dezvoltării economice. Adevăratul potențial al Timișului este frânat în prezent de lipsa unei infrastructuri adecvate. Lucrăm accelerat să schimbăm această stare de fapt în următorii ani”, spune președintele CJ Timiș, Alin Nica.

Dincolo de faptul că va scurta distanța dintre Aeroport și A1, noua șosea va crește siguranța în trafic și va reduce poluarea din Ghiroda și Remetea Mare, acționând ca o centură de ocolire pentru cele două localități.

CITEŞTE ŞI: Zeci de migranţi, descoperiţi de poliţiştii de frontieră! Erau ascunşi într-un camion, în compartimentul de marfă

Suma necesară realizării investiției este estimată la 18 milioane euro, cu tot cu TVA.

În ultimele zile ale anului trecut, CJT a alocat, prin rectificare bugetară, suma suplimentară de peste 1.6 milioane lei, pentru realizarea documentației specifice, dincolo de cei 450.000 lei prevăzuți inițial în 2020.

 

 

 

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.

Cele mai noi articole

  • 1
  • 2
  • 3

Fii sursa noastră!

Ai filmat un eveniment care crezi c-ar putea deveni o știre? Ai imagini spectaculoase și vrei să le vadă o țară întreagă?

Trimite-le prin formularul de contact. Dacă e chiar tare, noi îl publicam. Iar dacă e foarte tare, îl și premiem. Cel mai bun articol va fi premiat în fiecare săptamana, iar câștigătorul va fi anunțat pe www.sursadevest.ro în fiecare zi de luni.

Login