Telefon: 0731 028 626

Contact: [email protected] | Publicitate: 0731 028 626

Noua maternitate, cu un pas mai aproape de a deveni realitate! Se așteaptă desemnarea constructorului

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

CJ Timiș este foarte aproape de a finaliza licitația pentru atribuirea proiectării și construcției noii maternități din Timișoara.

În urma licitației, o asociere de cinci firme a depus o ofertă de participare pentru obiectivul de investiție. Este vorba despre Asocierea SC Hospital Technical Solutions SRL, SC TEHNODOMUS SRL, SC SFERA CON SRL, SC TEHNOPLUS MEDICAL SRL, SC PROJECTMAK SRL.

CITEȘTE ȘI: Atenție, șoferi! Se închide complet traficul pe strada Emil Zola, timp de două zile

Investiția se ridică la peste 50.000.000 lei, finanțarea fiind deja asigurată, printr-un proiect european.

Noua clinică de Obstetrică-Ginecologie va oferi servicii de îngrijire medicală de o calitate superioară.

Ca element de noutate, se vor putea realiza proceduri de inseminare in vitro, care nu pot fi efectuate în maternitatea actuală. Aceasta va avea o suprafață desfășurată de 6.000 m2, cu o suprafață utilă de 4.761 m2 și va fi amplasată pe terenul dintre Spitalul Județean și Casa Austria.

Durata efectivă de realizare a investiției, de la demararea lucrărilor, este de 24 luni.

Vom avea o maternitate de care putem fi mândri, care se va putea compara cu orice unitate medicală specifică din vestul Europei. O facem ca la carte. Pe lângă construcția clinicii, proiectul prevede și dotarea acesteia cu echipamente moderne. Principalii beneficiari vor fi timișenii, timșorenii, dar având în vedere amploarea investiției, putem spune că vom avea o maternitate regională, care va oferi servicii de top pentru întreg vestul țării”, a declarat președintele Consiliului Județean Timiș, Călin Dobra.

CITEȘTE ȘI: VIDEO: Momentul adevărului la DSP Timiș! Cum s-a făcut de râs, directorul instituţiei, Cornelia Malac?

Maternitatea construită de CJ Timiș va cuprinde, printre altele, compartimente de fertilizare în vitro, obstetrică-patologică, ginecologie, chirurgie laparscopică și histeroscopică, obstetrică fiziologică și de spitalizare de zi. De asemenea, sunt prevăzute compartimente de terapie intensivă, prematuri, nou născuți eutrofici, cât și facilități pentru însoțitori. Maternitatea va avea și o secție ATI, bloc operator, săli de nașteri și camere de gardă.

Ultima modificare Miercuri, 20 Noiembrie 2019 16:21

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.

Cele mai noi articole

  • 1
  • 2
  • 3

Fii sursa noastră!

Ai filmat un eveniment care crezi c-ar putea deveni o știre? Ai imagini spectaculoase și vrei să le vadă o țară întreagă?

Trimite-le prin formularul de contact. Dacă e chiar tare, noi îl publicam. Iar dacă e foarte tare, îl și premiem. Cel mai bun articol va fi premiat în fiecare săptamana, iar câștigătorul va fi anunțat pe www.sursadevest.ro în fiecare zi de luni.

Login