Telefon: 0731 028 626

Contact: [email protected] | Publicitate: 0731 028 626

Măsuri speciale, pentru copiii cu deficienţe din judeţul Timiş! Ce a decis preşedintele CJT, Călin Dobra?

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

După ce s-au închis şcolile, din cauza coronavirusului, președintele Consiliului Județean Timiş a început să caute soluţii pentru elevii de la unităţile de învăţământ speciale.

Este vorba despre şcolile în care învaţă copii cu diferite deficienţe şi care au nevoie de o îngrijire specială.

CITEŞTE ŞI: Se închide şi Universitatea de Vest din Timişoara! Cursurile au fost suspendate până pe data de 22 martie

În acest sens, Călin Dobra a convocat de urgenţă o şedinţă cu directorii acestor unităţi, pentru identificarea măsurilor potrivite.

Asta în contextul în care, mulţi dintre copiii respectivi, pe lângă problemele de sănătate se confruntă şi cu alte probleme.

Unii au părinţii plecaţi în străinătate, iar alţii provin din familii cu o situaţie materială precară.

„Ne dorim ca acești copii cu nevoie speciale să nu aibă de suferit, în condițiile în care mulți dintre ei sunt cazați în internate și se află în grija școlilor din mult mai multe puncte de vedere. Printre altele, am aprobat școlilor mutarea de fonduri de la unele capitole spre acțiunile de dezinfecție, urmând a le echilibra bugetele la rectificare. S-a asigurat transportul la domiciliu celor care nu aveau alte posibilități. De asemenea, am rugat directorii școlilor să facă verificări periodice acolo unde știu că familiile au o situație mai delicată, pentru a se asigură că elevii lor sunt bine îngrijiți”, a declarat la finalul întâlnirii președintele Consiliului Județean Timiș, Călin Dobra.

Sub finanțarea Consiliului Județean Timiș se află Centrele Școlare pentru Educație Incluzivă Paul Popescu Neveanu, Constantin Pufan și Dumitru Ciumăgeanu - din Timișoara,  Constantin Păunescu din Recaș și Alexandru Roșca din Lugoj. De asemenea, CJ Timiș finanțează și liceele teoretice IRIS și Gheorghe Atanasiu, ambele din Timișoara.

De altfel, aceasta nu este singura măsură luată de Consiliul Județean în contextul problemei răspândirii coronavirusului COVID-19.

CITEŞTE ŞI: VIDEO: Scandal de proporţii! A intervenit Poliţia şi Jandarmeria, pentru a-i calma pe oamenii revoltaţi că trebuie să intre în carantină

Ieri, s-a luat decizia anulării tuturor evenimentelor pe care CJ Timiș urma să le găzduiască în spațiile sale și ale instituțiilor subordonate.

Măsura este valabilă până în 31 martie și are doar caracter preventiv.

În plus, s-a decis majorarea fondului de rezervă al județului cu suma de 1.000.000 lei, pentru a putea interveni prompt acolo unde este nevoie.

De asemenea, Consiliul Județean a alocat 150.000 de lei Spitalului de Boli Infecțioase din Timișoara și a achiziționat module de locuit pentru plasarea de persoane în carantină, cât și termoscannere pentru punctele de trecere a frontierei.

 

 

 

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.

Cele mai noi articole

  • 1
  • 2
  • 3

Fii sursa noastră!

Ai filmat un eveniment care crezi c-ar putea deveni o știre? Ai imagini spectaculoase și vrei să le vadă o țară întreagă?

Trimite-le prin formularul de contact. Dacă e chiar tare, noi îl publicam. Iar dacă e foarte tare, îl și premiem. Cel mai bun articol va fi premiat în fiecare săptamana, iar câștigătorul va fi anunțat pe www.sursadevest.ro în fiecare zi de luni.

Login