Telefon: 0731 028 626

Contact: [email protected] | Publicitate: 0731 028 626

Taximetriştii oferă tarife speciale! Poţi călători cu preţul unui bilet de autobuz!

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Situaţie critică într-un oraş din vestul ţării, unde transportul în comun va dispărea peste două zile.

Asta deoarece firma care asigură acest serviciu spune că lucrează în pierdere, aşa că nu mai poate continua activitatea.

CITEŞTE ŞI: Mai puține locuri bugetate la Universitatea de Vest! Ce s-a întâmplat?

Se întâmplă în municipiul Deva, unde primăria a încheiat un contract cu SC Tirius Transtur, care pune la dispoziţia oamenilor, mai multe microbuze, pentru transportul în comun.

Dar cum lumea nu se înghesuie să cumpere bilete, reorezentanţii acestei societăţi spun că au nevoie de o subvenţie de aproape o sută de mii de lei de la Primărie, pentru a-şi acoperi pierderile.

„Nu mai pot să susțin transportul din banii mei. Le-am cerut (reprezentanţilor primăriei – n.a) o subvenție legală și corectă de 92.000 de lei, au spus că îmi dau, dar să le fac o notă de fundamentare. Am făcut-o, dar nu am primit încă niciun răspuns, ci doar promisiuni. Sunt decis ca, începând de vineri, să stopez transportul local în Deva. Nu mai pot lucra în pierdere continuă. Reprezentanții primăriei tot amână o întâlnire cu mine, iar eu așa nu mai pot să mai lucrez”, a declarat patronul firmei de transport local Tirius Transtur, Tiberiu Duma, citat de jurnaştii de la glasul-hd.ro.

Acesta mai spune că dacă lucrurile nu se rezolvă urgent, de vineri nu va mai scoate microbuzele pe traseu.

CITEŞTE ŞI: "M-am hotărât să devin prost", pentru a 100-a oară pe scena Naţionalului timişorean!

De cealaltă parte, primarul Devei spune că nu are baza legală să acorde astfel de subvenţii.

În aceste condiţii, cel mai probabil, de vineri, Deva rămâne fără mijloace de transport în comun.

Ajutorul vine de unde nu se aştepta nimeni: de la taximtreştii din oraş care au promis că îi vor transporta pe cetăţeni, la preţul unui bilet de autobuz.

Situaţia se va rezolva abia peste două luni, spune primarul, atunci când municipalitatea va intra în posesia propriilor microbuze.

 

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.

Cele mai noi articole

  • 1
  • 2
  • 3

Fii sursa noastră!

Ai filmat un eveniment care crezi c-ar putea deveni o știre? Ai imagini spectaculoase și vrei să le vadă o țară întreagă?

Trimite-le prin formularul de contact. Dacă e chiar tare, noi îl publicam. Iar dacă e foarte tare, îl și premiem. Cel mai bun articol va fi premiat în fiecare săptamana, iar câștigătorul va fi anunțat pe www.sursadevest.ro în fiecare zi de luni.

Login