Telefon: 0731 028 626

Contact: [email protected] | Publicitate: 0731 028 626

Internat pentru copiii cu dizabilităţi! Investiţia Consiliului Judeţean Timiş a fost deja aprobată

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Consiliul Județean a lansat o nouă investiție importantă pentru estul județului.

Instituția construiește un internat școlar în Lugoj, pentru care a fost alocată deja suma de 158.000 de lei.

Banii sunt pentru întocmirea studiului de fezabilitate și a proiectului tehnic, iar investiția a fost aprobată în cea mai recentă ședință a Consiliului.

CITEŞTE ŞI: Anunțul de ultimă oră al meteorologilor! Ce se întâmplă cu vremea în perioada următoare?

Internatul școlar va avea un regim de înălțime P+1 și va servi Centrului pentru Educație Incluzivă ”Alexandru Roșca” din Lugoj.

Școala oferă copiilor cu deficiențe mintale servicii de terapie logopedică, kinetoterapie, asistență socială și asistență medicală gratuită.

De asemenea, unitatea școlară acordă consiliere părinților acestor copii. Serviciile sunt asigurate de peste 60 de specialiști care lucrează în echipe interdisciplinare.

„Am aprobat o nouă investiție pentru zona Lugojului. Extindem capacitatea de cazare a elevilor cu deficiențe mintale. Știm cât de greu le este acestor copii să facă naveta la oraș, astfel că un internat la standarde înalte le este de mare ajutor. Anul acesta am alocat bani pentru documentație, pentru ca în 2020 să bugetăm execuția propriu-zisă a internatului”, spune președintele Consiliului Județean, Călin Dobra.

CITEŞTE ŞI: Vrei să te implici în activităţile Timişoara –Capitală Culturală Europeană? Acum e şansa ta! Se caută voluntari

Capacitatea internatului va fi de 100 de copii, fiind destinat celor din satele învecinate. În total, centrul de la Lugoj școlarizează 208 elevi, iar internatul existent este suprasolicitat și nu oferă cele mai bune condiții de cazare.

Consiliul Județean Timiș finanțează șapte școli și licee destinate copiilor cu diferite dizabilități.

Instituția a alocat în bugetul din acest an peste 19.000.000 lei pentru funcționarea și dezvoltarea acestora. Din această sumă, 8.000.000 sunt numai pentru investiții.

 

 

 

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.

Administrație

Acţiune în forţă, în toiul nopţii! Sute de metri de cabluri TV, de internet şi de telefonie, smulse de pe stâlpi

Acţiune în forţă, în toiul nopţii! Sute de metri de cabluri TV, de internet şi de telefonie, smulse de pe stâlpi

La Timişoara continuă acţiunea de îndepărtare a cablurilor aeriene, care, conform unei Hotărâri de Consiliu Local trebuiau mutate în subteran încă din anul 2015.

Detalii

A fost semnat contractul de extindere la patru benzi a drumului spre Aeroport! Investiția se ridică la 13,4 milioane de lei

A fost semnat contractul de extindere la patru benzi a drumului spre Aeroport! Investiția se ridică la 13,4 milioane de lei

Vești excelente pentru șoferi! Drumul care duce spre Aeroport va fi lărgit la patru benzi.

Detalii

[VIDEO] Încep lucrările de lărgire la patru benzi a drumului către Aeroport! Modul inedit în care a făcut Călin Dobra anunțul

[VIDEO] Încep lucrările de lărgire la patru benzi a drumului către Aeroport! Modul inedit în care a făcut Călin Dobra anunțul

Vești bune pentru șoferi! Încep lucrările de lărgire la patru benzi a drumului județean care duce la Aeroport.

Detalii

Cele mai noi articole

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6

Fii sursa noastră!

Ai filmat un eveniment care crezi c-ar putea deveni o știre? Ai imagini spectaculoase și vrei să le vadă o țară întreagă?

Trimite-le prin formularul de contact. Dacă e chiar tare, noi îl publicam. Iar dacă e foarte tare, îl și premiem. Cel mai bun articol va fi premiat în fiecare săptamana, iar câștigătorul va fi anunțat pe www.sursadevest.ro în fiecare zi de luni.

Login