Telefon: 0731 028 626

Contact: [email protected] | Publicitate: 0731 028 626

Foto: Investiţie ca în filme, în judeţul Timiş! Se ridică un centru modern pentru cursuri de dezvoltare vocaţională

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Consiliul Județean Timiş construiește un centru comunitar de învățare permanentă, unde cei interesaţi își vor dezvolta competențele sociale și profesionale în mod gratuit.

Este vorba despre o investiţie de peste 1,3 milioane de euro din fonduri europene, pentru care a fost aprobat deja studiul de fezabilitate.

O etapă premergătoare accesului pe piața forței de muncă o reprezintă și partea vocațională și de consiliere în carieră: prezentarea la interviu, testarea intereselor și aptitudinilor personale, facilitarea participării la târgurile de locuri de muncă sau facilitarea unor întâlniri cu antreprenori locali şi cu persoane care lucrează în resurse umane.

centru cjt1

Centrul comunitar de învățare permanentă construit de Consiliul Județean va răspunde acestor nevoi sociale.

CITEŞTE ŞI: Cel mai mare târg de amenajări, design, construcții și imobiliare din vestul țării vine la Timişoara!

„Suntem preocupați de tot ceea ce înseamnă creșterea calității vieții timișenilor. Asta presupune și găsirea rapidă a unui loc de muncă, alegerea unei cariere potrivite pentru competențele fiecăruia, cât și creșterea calității bazinului de resurse umane pentru companii. Ne luăm în serios rolul nostru ca autoritate publică și oferim timișenilor noi posibilități de dezvoltare, în mod gratuit, prin acest centru comunitar”, spune președintele CJ Timiș, Călin Dobra.

centru cjt2

O condiție impusă de Ghid pentru a nu se intra sub incidența ajutorului de stat este aceea de a nu organiza cursuri de formare profesională (calificare), ci doar cursuri de dezvoltare vocațională.

Acestea vor contribui la un acces mai facil pe piața muncii, la dezvoltarea și diversificarea competențelor sociale, profesionale și a abilităților de viață.

centru cjt3

De asemenea, va crește implicarea activă a cetățenilor în viața comunității prin promovarea voluntariatului și a conceptului de îmbătrânire activă.

Centrul va fi construit pe un teren de 4.035 mp, cu o suprafață utilă propusă totală de 1.148 mp, capacitatea acestuia fiind de 190 de persoane.

centru cjt4

Printre altele, vor fi amenajat șase săli de dezvoltare vocațională, două ateliere de creație, care pot fi comasate, o sală I.T. pentru 24 cursanți, un spațiu multifuncțional, dimensionat pentru 48 de spectatori, dar și un spațiu de socializare sau divertisment, care poate acomoda circa 30 persoane și care, în caz de nevoie, poate găzdui activități de dezvoltare vocațională.

CITEŞTE ŞI: Premieră naţională, la Timişoara! Biletele de transport public pentru călătoriile cu vaporaşele, pot fi cumpărate direct de pe telefon

centru cjt5

Arhitectura propusă ia forma unui ansamblu de căsuțe alăturare asemenea unei micro-așezări umane. Volumele care alcătuiesc ansamblul sunt inspirate din tipologia clădirilor existente: volume parter, parter și etaj, cu acoperiș în pantă.

Centrul comunitar se dorește a fi un loc care încurajează interacțiunile dintre locuitori oferind atât activități educative, cât și recreaționale. Astfel, spațiile comune, destinate socializării și repausului, nu doar că ocupă poziții principale, ușor accesibile, în cadrul proiectat, ci asigură și interconectarea diferitelor zone din cadrul centrului.

centru cjt6

 

Ultima modificare Marți, 02 Iulie 2019 15:08

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.

Cele mai noi articole

  • 1
  • 2
  • 3

Fii sursa noastră!

Ai filmat un eveniment care crezi c-ar putea deveni o știre? Ai imagini spectaculoase și vrei să le vadă o țară întreagă?

Trimite-le prin formularul de contact. Dacă e chiar tare, noi îl publicam. Iar dacă e foarte tare, îl și premiem. Cel mai bun articol va fi premiat în fiecare săptamana, iar câștigătorul va fi anunțat pe www.sursadevest.ro în fiecare zi de luni.

Login