Telefon: 0731 028 626

Contact: [email protected] | Publicitate: 0731 028 626

Fonduri europene pentru Spitalul de Copii și pentru reabilitarea termică a unor blocuri! Contractele au fost semnate azi

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Dotări la Spitalul de Copii ”Louis Țurcanu” și blocuri reabilitate, pe bani europeni!

Astăzi au fost semnate două contracte de finanţare pentru cele două investiții de către primarul Nicolae Robu şi directorul ADR Vest, Sorin Maxim.

CITEȘTE ȘI: VIDEO: Jaf ca în filme! S-au machiat, s-au îmbrăcat în femei şi au abordat un bărbat pe care l-au bătut măr

Primul contract se referă la dotarea cu echipamente a Unităţii de Primire Urgenţe a Spitalului Clinic de Urgenţă pentru Copii “Louis Ţurcanu”. Valoarea proiectului: 6.818.454,74 lei, cu TVA inclus. 

Echipamentele ce urmează a fi achiziţionate: RMN, videolaringoscop, măsuţă de resuscitare nou născuţi, ventilator neonatal, aparat de radiologie mobil, măsuţă mobilă pentru medicamente + instrumente, Pulsoximetru, Analizor markeri inflamatori, Analizor biochimie, Analizor urină și capnograf.

În total, vor fi achiziționate 12 echipamente moderne pentru îmbunătăţirea calității serviciilor spitalicești de urgență la Spitalul de Copii „Louis Țurcanu”.

CITEȘTE ȘI: Femeie accidentată grav pe trecerea de pietoni de o autobasculantă! I-a fost strivit un picior sub roți

Cel de-al doilea proiect se referă îmbunătăţirea eficienţei energetice în sectorul rezidenţial prin reabilitarea termică a blocurilor de locuinţe de pe str. Gh. Lazăr nr.36; Intrarea Ioan Simu nr.12, bl 8C. Valoarea proiectului este de  2.945.452,32 lei, TVA inclus.

Este vorba despre două blocuri, cu 159 de apartamente în total.

Sunt prevăzute mai multe tipuri de intervenții precum: izolarea termică a pereților exteriori, a planșeelor peste subsol și peste ultimul nivel, închiderea balcoanelor și înlocuirea tâmplăriei exterioare cu tâmplărie termoizolantă, lucrări de reparații, finisaje etc. Investițiilevor conduce la diminuarea consumului de energie pentru încălzirea apartamentelor, reducere aemisiilor de CO2 și, bineînțeles, îmbunătățirea aspectului urbanistic.

Ultima modificare Marți, 16 Aprilie 2019 14:04

1 comentariu

  • Marin

    Oare cu trotinetele electrice se poate ajunge din Calea Lipovei ,la UMT, Spitalul Victor Babes,Institutul de Cardiolongie,Simion Barnutiu ? Nu sunt in stare sa puna un mijloc de transport pe aceasta ruta?.Mai bine nu -l omorau pe Ceausescu ca el facea legatura firobuzului 14 cu Umt ,pasarela peste calea ferata si legatura cu Simion Barnutiu.

    Raportează Marin Marți, 16 Aprilie 2019 16:30 Link la comentariu

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.

Cele mai noi articole

  • 1
  • 2
  • 3

Fii sursa noastră!

Ai filmat un eveniment care crezi c-ar putea deveni o știre? Ai imagini spectaculoase și vrei să le vadă o țară întreagă?

Trimite-le prin formularul de contact. Dacă e chiar tare, noi îl publicam. Iar dacă e foarte tare, îl și premiem. Cel mai bun articol va fi premiat în fiecare săptamana, iar câștigătorul va fi anunțat pe www.sursadevest.ro în fiecare zi de luni.

Login