Telefon: 0731 028 626

Contact: [email protected] | Publicitate: 0731 028 626

Este oficial! 16 PSD-işti, cercetaţi penal în dosarul privind schimbările abuzive ale şefilor de instituţii descentralizate

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Au apărut informaţii oficiale din dosarul în care sunt anchetaţi mai mulţi social-democraţi din Caraş-Severin, cărora li se aduc acuzaţii extrem de grave.

Este vorba despre cazul din Caraş-Severin, în care a fost audiat şi fostul secretar general al PSD, Codrin Ştefănescu.

Acuzaţiile procurilor DIICOT sunt de constituire de grup infracțional organizat, șantaj, complicitate la șantaj, folosirea influenței ori autorității de către o persoană care îndeplinește o funcție de conducere într-un partid în scopul obținerii pentru sine ori pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite, fals material în înscrisuri oficiale, abuz în serviciu, instigare la abuz în serviciu și favorizarea făptuitorului.

CITEŞTE ŞI: 7 victime, într-un accident înfiorător! Un tânăr a murit pe loc

Faptele s-au petrecut după ce în fruntea PSD Caraş-Severin a ajuns Luminiţa Jivan.

Atunci au început presiunile pentru schimbarea şefilor de instituţii deconcentrate, cu oameni obedienţi faţă de noua conducere a PSD.

Totul pentru a se facilita accesul la banii publici.

“Astfel, în luna decembrie 2018, membrii grupului infracțional organizat s-au folosit de posibilitatea numirii unei persoane apropiate la conducerea organizației județene a unui partid politic, în scopul preluării controlului asupra tuturor instituțiilor publice de la nivelul județului Caraș-Severin și asupra altor unități publice, care dispun de fonduri financiare importante, în scopul însușirii sumelor de bani prin contracte de servicii și lucrări executate parțial sau fictive”, se arată într-un comuncat transmis de DIICOT.

Schimbarea şefilor de instituţii se făcea în urma unor presiuni, a unor acte de şantaj şi a clasicelor controale, menite să scoată la iveală diferite nereguli care să justifice înlocuirea.

În aceste acţiuni, membrii gurpării infracţionale erau ajutaţi şi de jurnalişti.

“Pentru a amplifica gravitatea presupuselor abateri disciplinare, membrii grupului publicau periodic articole în mass media locală controlată de către aceștia, articole ce aveau ca scop crearea unui pretext pentru declanșarea de controale disciplinare și crearea unor presiuni mediatice asupra modului de efectuare a controalelor”, se mai arată în comunicatul DIICOT.

CITEŞTE ŞI: Încă un suspect de coronavirus, la Timişoara! Un şofer de tir este internat la Spitalul Victor Babeş

Printre cei care au fost audiaţi de procurori se numără fostul prefect de Caraş-Severin, Matei Lupu, sentaorul Ioan Chisăliţă, deputatul Luminiţa Jivan, vicpreşedintele PSD Caraş-Severin, Mirel Pascu dar şi fostul secretar general al PSD, Codrin Ştefănescu.

Procurorii anunţă acum că au început urmărirea penală faţă de 16 dintre persoanele implicate în acest dosar.

 

 

 

 

1 comentariu

  • Paula Dima

    si trio Malac - Nemes - Juratoni , din Dumbravita pe cand ?
    nu ii cauta nimeni ?

    Raportează Paula Dima Miercuri, 11 Martie 2020 15:11 Link la comentariu

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.

Cele mai noi articole

  • 1
  • 2
  • 3

Fii sursa noastră!

Ai filmat un eveniment care crezi c-ar putea deveni o știre? Ai imagini spectaculoase și vrei să le vadă o țară întreagă?

Trimite-le prin formularul de contact. Dacă e chiar tare, noi îl publicam. Iar dacă e foarte tare, îl și premiem. Cel mai bun articol va fi premiat în fiecare săptamana, iar câștigătorul va fi anunțat pe www.sursadevest.ro în fiecare zi de luni.

Login