Telefon: 0731 028 626

Contact: [email protected] | Publicitate: 0731 028 626

Dominic Fritz, validat în funcția de primar al Timișoarei! Vineri își va prelua mandatul

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Tribunalul Timiș a respins cele trei contestații depuse în instanță împotriva validării lui Dominic Fritz în funcția de primar al Timișoarei.

CITEȘTE ȘI: Mai multe paturi pentru bolnavii COVID, la Spitalul Victor Babeș! Au fost reorganizate secțiile

Contestațiile au fost depuse de Adrian Popescu, candidatul ALDE la Primărie, Monica Hărmănescu, cadru didactic la Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară Timișoara și membră PNL, dar și Călin Petrecut, fost VJ la Radio Timișoara. Concret, cei trei contestau dreptul lui Dominic Fritz de a candida la funcția de primar al Timișoarei deoarece nu este cetățean român și pentru că nu are domiciliul, ci doar reședința în România.

Sunt, de azi, primar validat definitiv al Timișoarei. Tocmai am vorbit și cu d-na Prefect, care mi-a comunicat că voi fi învestit în funcție vineri, 30 octombrie, la ora 10:00. Tribunalul Timiș a respins cele trei apeluri împotriva hotărârii de validare a mandatului meu de primar, prin care se invoca o incompatibilitate între calitatea mea de cetățean european și dreptul de a candida la Primărie. Judecătorii au confirmat legalitatea validării mandatului meu, a candidaturii mele și votul timișorenilor. S-a respins de asemenea cererea de sesizare a Curții Constituționale.Este o victorie nu doar a mea ca persoană, este a timișorenilor care au dat votul lor unui cetățean european. Decizia de azi consfințește acest vot. A învins o idee, a Europei comune, principiul că orice cetățean european are dreptul să participe la alegeri în localitatea în care a ales să se stabilească. Este și o victorie pentru toți românii care s-au stabilit în alte state europene și cărora li se recunoaște un drept fundamental, acela de a fi implicați în deciziile privind direcția comunităților în care trăiesc. Mă bucur imens că Timișoara a deschis un drum care stabilește odată pentru totdeauna ideea Europei comune în care suntem egali în drepturi. Acum chiar: hai să ne apucăm de treabă, Timișoara!”, este mesajul lui Dominic Fritz, postat pe pagina de facebook, imediat după aflarea veștii.

CITEȘTE ȘI: Ofițer de poliție, urmărit penal pentru șantaj

Dominic Fritz, candidatul USR-PLUS a castigat Primăria Timișoara cu 53% din voturi. El va fi învestit în funcție vineri, 30 octombrie.

 

Ultima modificare Miercuri, 28 Octombrie 2020 12:45

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.

Cele mai noi articole

  • 1
  • 2
  • 3

Fii sursa noastră!

Ai filmat un eveniment care crezi c-ar putea deveni o știre? Ai imagini spectaculoase și vrei să le vadă o țară întreagă?

Trimite-le prin formularul de contact. Dacă e chiar tare, noi îl publicam. Iar dacă e foarte tare, îl și premiem. Cel mai bun articol va fi premiat în fiecare săptamana, iar câștigătorul va fi anunțat pe www.sursadevest.ro în fiecare zi de luni.

Login