Telefon: 0731 028 626

Contact: [email protected] | Publicitate: 0731 028 626

Document: Au fost stabilite criteriile în baza cărora se impune carantina! Cine este exceptat de la această măsură?

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

A fost adoptată Hotărârea privind declararea epidemidei de coronavirus în ţara noastră, precum şi măsurile necesare pentru protecţia populaţiei.

Printre acestea se numără şi impunerea carantinei pentru persoanele care se întorc din ţări considerate a fi cu risc ridicat de transmitere a noului virus.

CITEŞTE ŞI: Astăzi intră în vigoare Legea carantinei şi izolării! Care sunt noile restricţii impuse pentru limitarea răspândirii coronavirusului?

Hotărârea stabileşte criteriile în baza cărora sunt incluse pe listă anumite state, iar această listă este actualizată săptămânal, în fiecare zi de luni, de Institutul National de Sănătate Publică.

“Criteriul pe baza căruia se face stabilirea țărilor/zonelor de risc epidemiologic ridicat, este reprezentat de rata cumulată de incidență a cazurilor noi de îmbolnăvire din ultimele 14 zile raportată la 100.000 de locuitori, care trebuie să fie mai mare ca cea înregistrată în România, în perioada similar”, se arată în Hotărârea nr. 36 din 21.07.2020.

Acelaşi act normativ prevede şi anumite categorii de persoane care, deşi se întorc din zone nu risc epidemiologic, nu trebuie să stea în carantină.

Printre cei exceptaţi sunt şoferii autovehiculelor de transport marfă cu capacitatea maximă autorizată mai mare de 2,4 tone, şoferii autovehiculelor pentru transport persoane care au mai mult de 9 locuri pe scaune, inclusiv locul conducătorului, piloţii de aeronave şi personalul navigant dar şi elevii/studenţii, cetăţeni români sau cetăţeni cu domiciliul sau reşedinţa în afara României, care au de susţinut examene de admitere sau pentru finalizarea studiilor.

VEZI AICI TOATE CATEGORIILE EXCEPTATE DE LA MĂSURA CARANTINĂRII

CITEŞTE ŞI: Festivalul Medieval al Castelului Huniade, la a doua ediție! Vezi aici programul complet

 

 

 

 

Ultima modificare Marți, 21 Iulie 2020 11:03

1 comentariu

  • dan

    Institutul National de Sănătate Publică si-a actualizat lista in data de 6/7...apoi s-a odihnit !

    Raportează dan Marți, 21 Iulie 2020 14:58 Link la comentariu

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.

Cele mai noi articole

  • 1
  • 2
  • 3

Fii sursa noastră!

Ai filmat un eveniment care crezi c-ar putea deveni o știre? Ai imagini spectaculoase și vrei să le vadă o țară întreagă?

Trimite-le prin formularul de contact. Dacă e chiar tare, noi îl publicam. Iar dacă e foarte tare, îl și premiem. Cel mai bun articol va fi premiat în fiecare săptamana, iar câștigătorul va fi anunțat pe www.sursadevest.ro în fiecare zi de luni.

Login