Telefon: 0731 028 626

Contact: [email protected] | Publicitate: 0731 028 626

Deputatul PNL, Marilen Pirtea vrea să vadă o altă ”față” a Timișoarei în 2023! Salută inițiativa Primăriei de reluare și extindere a programului de reabilitare a clădirilor istorice

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Deputatul PNL de Timiș, Marilen Pirtea atrăgea atenția luna trecută despre faptul că Timișoara are nevoie de un mecanism financiar pentru reabilitarea cât mai multor clădiri istorice din oraș.

CITEȘTE ȘI: Alertă meteo! ANM a emis un cod galben de ploi şi vijelii, valabil pentru zona de vest a ţării

Acesta ridica problema în contextul în care Timișoara va deveni Capitală Culturală Europeană a Culturii în anul 2023, iar multe dintre clădirile emblematice ale orașului sunt într-o stare avansată de degradare. Ieri, municipalitatea a prezentat noul regulament privind sprijinul financiar acordat în astfel de situaţii. Prin noul program, se va acorda finanțare pentru imobilele situate în zonele de acțiune prioritare (Piața Victoriei, Cetate, Iosefin, Piața Traian).

”Luna trecută am supus atenției publice un subiect de primă urgență pentru Timișoara, oraș desemnat Capitală Europeană a Culturii 2023. Spuneam că este evidentă nevoia unei intervenții realizate printr-un mecanism financiar foarte precis și eficient, prin care să se atingă un obiectiv îndrăzneț, de reabilitare rapidă a imobilelor care sunt în prima grupă a clădirilor reprezentative, cel puțin câteva sute de fațade care formează împreună imaginea arhitecturală a Timișoarei istorice. Anunțul Primăriei de ieri, prin care se propune reluarea și extinderea programului de reabilitare a clădirilor istorice din Timișoara, este util tocmai pentru că, în orizontul anului cultural 2023, imaginea orașului va fi în mare parte legată de felul în care vor fi reabilitate imobilele din zonele istorice. Sperăm în urgentarea și clarificarea procedurilor acestui program. Suntem cu toții dornici să vedem o altă „față” a Timișoarei, în care crenelurile și arcadele impresionantelor imobile din centrul vechi al Timișoarei să fie puse în valoare și să îi încânte pe turiști, vizitatori, ca și pe noi toți”, spune deputatul PNL, Marilen Pirtea.

Noul program de reabilitare a clădirilor istorice va face obiectul unui proiect de hotărâre, care va fi supus dezbaterii publice.

CITEȘTE ȘI: Reabilitarea clădirilor istorice din Timişoara, tot în fază de proiect! Fritz anunţă schimbarea regulamentului de sprijin financiar

 

Ultima modificare Miercuri, 12 Mai 2021 15:24

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.

Cele mai noi articole

  • 1
  • 2
  • 3

Fii sursa noastră!

Ai filmat un eveniment care crezi c-ar putea deveni o știre? Ai imagini spectaculoase și vrei să le vadă o țară întreagă?

Trimite-le prin formularul de contact. Dacă e chiar tare, noi îl publicam. Iar dacă e foarte tare, îl și premiem. Cel mai bun articol va fi premiat în fiecare săptamana, iar câștigătorul va fi anunțat pe www.sursadevest.ro în fiecare zi de luni.

Login