Telefon: 0731 028 626

Contact: [email protected] | Publicitate: 0731 028 626

De unii contestat, de Dobra, lăudat! Liderul CJT, extrem de mulțumit de proiectul de buget!

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Deși contestat vehement de mai mulți primari, președintele Consiliului Județean Timiș se declară extrem de mulțumit de proiectul de buget pe 2019!

Călin Dobra spune că județul Timiș nu a fost uitat, și că sume importante de bani au fost prevăzute pentru proiectele mari ale județului.

Domeniul sănătății rămâne unul prioritar atât pentru administrația centrală, cât și județeană. Astfel, anul acesta Ministerul Sănătății asigură o finanțare de 15 milioane de lei pentru continuarea lucrărilor la noul corp al Spitalului de Copii, în condițiile în care Primăria Timișoara, beneficiarul proiectului, va aloca partea asumată de 7 milioane de lei, bani necesari pentru finalizarea.

CITEȘTE ȘI: PSD Timiș, dinamitat din interior! Se vrea aducerea lui Bojin, la conducerea filialei

Un alt proiect important rămâne Institutul Oncologic. Pentru acest proiect trebuie refăcută expertiza tehnică a clădirii de pe Totontalului, apoi se va face un nou studiu de fezabilitate, și abia apoi se va da drumul licitației pentru proiectare. În momentul de față, în buget sunt cuprinși bani pentru realizarea documentației. Președintele Consiliului Județean spune însă, că pe lângă aceste proiecte mari, mai sunt și altele care însă nu sunt prinse în buget, dar care vor prinde contur în acest an.

Chiar dacă nu apare în proiectul de buget pentru că este un proiect finanțat de Banca Mondială, Clinica de Mari Arși, Terapie Intensivă și Unitatea de Primiri Urgențe, rămâne în continuare un proiect gestionat de Consiliul Județean și Spitalul Județean. Așadar, spitalul de copii, Institutul Oncologic, Clinica de Mari Arși și extinderea UPU a Spitalului Județean  sunt doar câteva dintre proiectele majore care vor prinde contur în 2019, au finanțare, bineînțeles fiecare instituție având responsabilitatea implementării acestor proiecte”, explică președintele CJT, Călin Dobra.

În bugetul pe 2019 au fost cuprinse și investiții în infrastructură. Descărcarea de pe autostradă pe Calea Aradului este un proiect care se află în faza studiului de fezabilitate și este depus la Mediu, pentru obținerea avizului necesar, în prima fază, iar apoi se va aloca finanțare pentru proiectare și execuție.

Și autostrada Timișoara-Moravița este cuprinsă în proiectul de buget. În momentul de față este demarată procedura pentru studiul de fezabilitate.

Centura de Sud reprezintă un alt proiect de maximă importanță care va prinde contur în acest an. Contractul a fost semnat la finele anului trecut. În acest moment se realizează proiectarea propriu-zisă, iar firma care se ocupă de proiect are termen șase luni pentru finalizare, după care se va da ordinul de începere al lucrărilor privind execuția. A fost alocată și suma pentru realizarea investiției.

Vreau să fac niște precizări, și anume faptul că au apărut anumite discuții legate de solicitările UAT-urilor legate de conexiunea la varianta ocolitoare. Vreau să vă asigur că încă din 2017, Consiliul Județean prin eliberarea certificatului de urbanism a prins aceste specificări, iar acum cei de la Compania Națională au dat temă clară proiectantului să prindă aceste conexiuni la varianta de ocolire în proiect și bineînțeles după aceea se va realiza execuția propriu-zisă cu aceste conexiuni, astfel să nu fie niciun fel de problemă privind conectarea comunelor periurbane și a municipiului Timișoara la varianta de ocolire sud”, mai spune Călin Dobra.

Un proiect extrem de important și mult așteptat de bănățeni, este modernizarea drumului național care leagă Timișul de Caraș-Severin, pe relația Moravița – Oravița (DN 57).

Este unul dintre cele mai afectate drumuri naționale, este și foarte circulat pentru că face legătura cu o zonă turistică și ne bucurăm că există finanțare pentru demararea acestui proiect”, a mai precizat liderul CJT, Călin Dobra.

CITEȘTE ȘI: Timișorenii, chemați la o nouă acțiune de protest, sub deviza ”Corupția poate fi învinsă! Nu abandonați”

Tot în acest an au fost alocați bani pentru realizarea unui studiu de fezabilitate pentru linia ferată ce leagă Timișoara de Arad și Caransebeș, dar și pentru dezvoltarea Aeroportului Timișoara, prin extinderea terminalului de sosiri externe.

Acestea sunt proiectele majore care au fost prinse de Guvernul României în proiectul bugetului de stat, bineînțeles direcționate spre ministerele de resort, și care în anul 2019, 2020 și 2021 vor prinde contur. De ce spun chiar și 2021? Pentru că sunt proiecte mari, și chiar documentația pentru unele durează chiar și un an de zile”, a conchis președintele CJT, Călin Dobra.

Ultima modificare Joi, 14 Februarie 2019 17:51

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.

Cele mai noi articole

  • 1
  • 2
  • 3

Fii sursa noastră!

Ai filmat un eveniment care crezi c-ar putea deveni o știre? Ai imagini spectaculoase și vrei să le vadă o țară întreagă?

Trimite-le prin formularul de contact. Dacă e chiar tare, noi îl publicam. Iar dacă e foarte tare, îl și premiem. Cel mai bun articol va fi premiat în fiecare săptamana, iar câștigătorul va fi anunțat pe www.sursadevest.ro în fiecare zi de luni.

Login