Telefon: 0731 028 626

Contact: [email protected] | Publicitate: 0731 028 626

Continuă scandalul Timişoara Capitală Culturală Europeană! Roxana Iliescu, fost vicepreşedinte CJT, îi acuză pe cei de la Asociaţie că nu au depus niciun proiect cultural

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Vestea că Timişoara ar putea pierde mult râvnitul titlu de capitală culturală europeană i-a pus pe jar atât pe oamenii de rând, cât şi pe autorităţile publice şi centrale.

După primarul Timişoarei şi secretarul de stat din ministerul Culturii, Ion Ardeal Ieremia, a venit şi rândul Roxanei Iliescu, care în perioada în care a fost vicepreşedinte CJT s-a ocupat şi de domeniul cultural, să reacţioneze.

“Am citit cu tristețe, îngrijorare și iritare scrisoarea deschisă pe care dl. Chris Torch a ținut să o trimită opiniei publice timișorene în legătură cu un posibil eșec al proiectului Timișoara, capitală Europeană a Culturii 2021. Textul este – în opinia mea și a mai multor colaboratori – o încercare jalnică de manipulare și de plasare a responsabilității pe umerii clasei politice din Timișoara”, transmite Roxana Iliescu, care în prezent este coordonator la Pro România – filiala Timişoara.

CITEŞTE ŞI: Criminalul din Făget s-a întors la locul faptei! Le-a arătat anchetatorilor cum a comis atrocitățile

În calitate de fost vicepreşedinte al CJT, Iliescu spune că Torch minte cu privire la faptul că autorităţile nu ar fi alocat bani pentru proiectele Asociaţiei Timişoara Capitală Culturală Europeană 2021.

Consiliul Judeţean a prevăzut suma de 5 milioane de euro, pentru perioada 2017-2022, bani care trebuiau acordaţi în baza unor proiecte, care însă nu au mai fost depuse.

“Ce este important de știut, este faptul că in luna octombrie 2016, Consiliul Județean Timiș, prin președinte Sorin Grindeanu, semnează cu Asociatia culturala  TCCE, un Protocol (VEZI AICI DOCUMENTUL)care vizează eșalonarea celor 5 (cinci) mil. Euro, bani cu care CJT s-a angajat sa sprijine Asociația, in perioada 2017-2022. Bine de știut este faptul ca aceste sume de bani aferente esalonării stabilite de parți ( pentru anul 2017- 400.000 euro, pentru anul 2018- 750.000 euro), au fost prevazute in Bugetul CJT in fiecare an, separat de sumele de bani puse la dispoziția Asociației de către CJT cu titlu de cotizatie. Insa, cu stupoare, se poate constata faptul ca reprezentanții Asociației nu au fost capabili sa folosească aceste fonduri. Ceea ce nu se regăsește în aceste documente expresis verbis este faptul că fondurile pe care CJT se angaja să le pună la dispoziția Asociației la care dl Torch era director artistic puteau fi accesate în baza unor proiecte. Ceea ce nu s-a întâmplat nici atunci și, după știința mea, nici după ce eu mi-am prezentat demisia. O realitate despre care dl. Torch nu scoate o vorbă”, mai spune Roxana Iliescu.

Fostul vicepreşedinte al CJT punctează şi faptul că cei de la ATCCE – 2021 nu doar că nu au gestionat niciun proiect de anvergură, dar au adus şi prejudicii de imagine Asociaţiei şi oraşului.

CITEŞTE ŞI: Patru zile de distracție, la Timișoara! Phoenix, Cargo, Loredana și Alina Eremia vor încinge atmosfera de Ziua Orașului

“Îi reamintesc d-lui Torch că Asociația TCCE-2021 nu a adus în spațiul public nici măcar un proiect de anvergură, ci doar scandaluri în ceea ce privește ridicole spectacole de circ, conflicte de interes din familia Neumann, demisii ale celor care au creat proiectul cu care Timișoara a câștigat titlul.  Dar, mai ales, pentru oamenii de cultură ai orașului, TCCE 2021 a însemnat o atitudine de dispreț și de ignorare a forțelor culturale de aici. Iată de ce scrisoarea dlui Torch mi se pare că ar fi trebuit să i se adreseze, mai întâi, dnei Simona Neumann, președintele executiv, și lui înșiși”, a conchis Iliescu.

 

 

 

Ultima modificare Miercuri, 10 Iulie 2019 19:47

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.

Cele mai noi articole

  • 1
  • 2
  • 3

Fii sursa noastră!

Ai filmat un eveniment care crezi c-ar putea deveni o știre? Ai imagini spectaculoase și vrei să le vadă o țară întreagă?

Trimite-le prin formularul de contact. Dacă e chiar tare, noi îl publicam. Iar dacă e foarte tare, îl și premiem. Cel mai bun articol va fi premiat în fiecare săptamana, iar câștigătorul va fi anunțat pe www.sursadevest.ro în fiecare zi de luni.

Login