Telefon: 0731 028 626

Contact: [email protected]adevest.ro | Publicitate: 0731 028 626

Construcția unui nou stadion la Timișoara, blocată de primar și de Consiliul Local! Apelul ministrului Dezvoltării

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Vicepremierul Daniel Suciu și ministru al Dezvoltării a vizitat în această dimineață stadionul ”Dan Păltinișanu”.

Autoritățile județene vor să dărâme arena și să construiască una modernă în loc. Stadionul ”Dan Păltinișanu” a fost construit în anul 1963, în ultimii ani a suferit numeroase intervenții, însă starea acestuia s-a degradat destul de tare în timp, astfel că în momentul de față nu mai este rentabilă modernizarea, ci demolarea sa, și construcția de la zero.

CITEȘTE ȘI: Ministrul Dezvoltării îi așteaptă pe Dobra și Robu la București pentru a ”rupe pisica” în ceea ce privește Sala Polivalentă

Ministrul Daniel Suciu spune că pentru ca Timișoara să beneficieze de un stadion modern autoritățile locale și județene trebuie să pice de acord. Și anume municipalitatea să predea către CJT un teren de aproximativ 5.000 de metri pătrați care îi aparține și este sub una dintre tribunele stadionului. Apoi Consiliul Județean va avea mai mulți pași de făcut.

Ne dorim cu toții să refacem stadionul, pentru asta avem nevoie de un lucru foarte simplu, ca municipalitatea să dea acea hotărâre de Consiliu Local care se referea la cei 5.000 de metri pătrați de sub una dintre tribune. Solicit respectuos domnului primar să facă ceea ce a retras ieri de pe ordinea de zi, să dea acea hotărâre vizavi de cei 5.000 mp. Imediat după, Consiliul Județean va face ceea ce urmează să fie primul pas în derularea acestui proiect, trebuie să demoleze stadionul, trebuie să emită hotărârea prin care predă amplasamentul către CNI, și noi vom face stadionul”, a mai spus Daniel Suciu.

stadion 3

Conform ministrului, un termen realist pentru realizarea unui astfel de obiectiv ar fi de maximum doi ani. Totul depinde însă de momentul în care autoritățile locale și județene se vor pune de acord.

CITEȘTE ȘI: Momente cumplite, pentru familia unei tinere de 19 ani! Fata a dispărut fără urmă

Noul stadion ar urma să fie realizat de Compania Națională de Investiții, conform ministrului Dezvoltării, Daniel Suciu.

Noua arenă promisă de ministru va avea 32.000 de locuri și va fi omologată pentru meciurile din competițiile europene.

Ultima modificare Miercuri, 22 Mai 2019 17:14

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.

Cele mai noi articole

  • 1
  • 2
  • 3

Fii sursa noastră!

Ai filmat un eveniment care crezi c-ar putea deveni o știre? Ai imagini spectaculoase și vrei să le vadă o țară întreagă?

Trimite-le prin formularul de contact. Dacă e chiar tare, noi îl publicam. Iar dacă e foarte tare, îl și premiem. Cel mai bun articol va fi premiat în fiecare săptamana, iar câștigătorul va fi anunțat pe www.sursadevest.ro în fiecare zi de luni.

Login