Telefon: 0731 028 626

Contact: [email protected] | Publicitate: 0731 028 626

Consiliul Județean alocă 1,8 milioane lei pentru două cămine de bătrâni din Timiș!

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Consiliul Județean a aprobat alocarea a 1.800.000 lei pentru bătrânii din Timiș care au nevoie de asistență.

Fondurile sunt menite a asigura cofinanțarea pentru anul 2019 a căminelor pentru persoane vârstnice din Jimbolia și Comloșu Mare, cu suma de 800.000, respectiv 1.000.000 lei.

CITEȘTE ȘI: Clipe de coșmar pentru o bătrână de 71 de ani! A fost bătută, violată și tâlhărită în propria casă

Finanțarea a fost posibilă datorită aoscierii în acest sens a Județului Timiș, prin CJ și Direcția Generală de Asistență Socialăși Protecția Copilului, cu cele două localități, prin consiliile locale.

Căminul din Comloșu Mare asigură servicii sociale pentru un număr de 90 de persoane, în momentul de față fiind asistate 62, din care 12 din localitate, iar celelalte din județ. Centrul de la Jimbolia poate servi un număr de 70 de bătrâni, în prezent fiind asistate 55 de persoane vârstnice, jumătate dintre acestea provenind din alte localități.

Nu putem să le întoarcem spatele bătrânilor noștri aflați în dificultate. Am răspuns pozitiv cererilor celor două cămine de a le cofinanța activitatea, întrucât efortul financiar ar fi fost prea mare pentru bugetele locale. Fondurile alocate permit desfășurarea activității în condiții normale. Ignorarea problemei ar fi avut consecințe la care nici nu vreau să mă gândesc, beneficiare aleacestor servicii fiind chiar și persoane vârstnice imobilizate la pat”, spune președintele Consiliului Județean Timiș, Călin Dobra.

CITEȘTE ȘI: Milioane de euro, aruncate pe studii de fezabilitate inutile şi supraevaluate! Motivul pentru care PSD nu votează bugetul local

Cofinanțarea căminelor va fi realizată în regim bianual, în baza unor contracte încheiate între CJT și Direcția Generală de Asistență Socialăși Protecția Copilului.

Ultima modificare Marți, 07 Mai 2019 16:53

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.

Cele mai noi articole

  • 1
  • 2
  • 3

Fii sursa noastră!

Ai filmat un eveniment care crezi c-ar putea deveni o știre? Ai imagini spectaculoase și vrei să le vadă o țară întreagă?

Trimite-le prin formularul de contact. Dacă e chiar tare, noi îl publicam. Iar dacă e foarte tare, îl și premiem. Cel mai bun articol va fi premiat în fiecare săptamana, iar câștigătorul va fi anunțat pe www.sursadevest.ro în fiecare zi de luni.

Login