Telefon: 0731 028 626

Contact: [email protected] | Publicitate: 0731 028 626

Brâncuşi, sărbătorit la Timişoara! Ce manifestări vor fi organizate cu această ocazie?

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

În fiecare an, la 19 februarie, se sărbătoreşte Ziua Brâncuşi, sărbătoare națională care amintește de data naşterii marelui sculptor român.

CITEŞTE ŞI: Și-a pus capăt zilelor, de supărare că i-a murit soțul! O bătrână s-a aruncat de la etajul unui spital din Banat

Cu această ocazie, Asociația Fiii Gorjului - Timișoara 1984 și Asociația Culturală Constantin Brâncuși vor desfășura un simpozion la Bastionul Theresia din Timișoara, în incinta Centrului Multifuncțional Bastion. Evenimentul este organizat cu sprijinul Consiliului Județean Timiș.

Programul cuprinde alocuțiuni ale reprezenanților autorităților locale, ale organizatorilor - Sevastian Bălescu (A.S.C.M.A.), Horia Ciocârlie (Asociația Culturală Constantin Brâncuși), o sinteză a publicațiilor despre Brâncuși - prof. Monica Condan, o expoziție de sculptură - Bogdan Nueleanu, un recital de poezie - scriitorul și jurnalistul Stejărel Ionescu și unul de muzică populară - Luciana Ene, Nicoleta Lătărețu, Bianca Sârbu.

CITEŞTE ŞI: PSD Timis nu face transferuri ca la fotbal! Deputatul Alfred Simonis, despre scandalul din PSD Timiș

În încheiere, la ora 14:00, va avea loc procesiunea de sfințire și depunere de coroane la bustul sculptorului Constantin Brâncuși, amplasat pe strada Oituz.

Procesiunea este sprijinită de Asociația Avram Imbroane și va fi condusă de preotul Vasile Bădescu.

 

 

 

1 comentariu

 • andrei sarbu

  Ce artist!
  Din pacate, dupa gafa ministrului Daniel Barbu, care a afirmat ca nu sunt indeplinite criteriile legale pentru repatrierea ramasitelor artistului roman C. Brancusi, singura posibilitate de repatriere fiind a urmasilor, a venit timpul actualului ministru al culturii, care a propus-o si sustinut-o pe Irina R. ca "ambasador onorific al Zilei Brancusi".
  Ce rusine!

  Raportează andrei sarbu Duminică, 16 Februarie 2020 23:07 Link la comentariu

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.

Cele mai noi articole

 • 1
 • 2
 • 3

Fii sursa noastră!

Ai filmat un eveniment care crezi c-ar putea deveni o știre? Ai imagini spectaculoase și vrei să le vadă o țară întreagă?

Trimite-le prin formularul de contact. Dacă e chiar tare, noi îl publicam. Iar dacă e foarte tare, îl și premiem. Cel mai bun articol va fi premiat în fiecare săptamana, iar câștigătorul va fi anunțat pe www.sursadevest.ro în fiecare zi de luni.

Login