Telefon: 0731 028 626

Contact: [email protected] | Publicitate: 0731 028 626

Bani de la Consiliul Județean pentru aparatură medicală, printr-o schemă de minimis! Șase spitale din Timiș primesc finanțare

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Schema de minimis pentru finanțarea spitalelor inițiată în premieră anul trecut de Consiliul Județean Timiș continuă și în acest an.

Astfel, șase unități sanitare primesc între 450.000 și 500.000 lei pentru achiziționarea de aparatură medicală. Mai exact, vorbim despre spitalele municipale din Timișoara și Lugoj și cele orășenești din Sânnicolau Mare, Jimbolia, Deta și Făget.

CITEȘTE ȘI: Semnal de alarmă, tras de medicul Virgil Musta! Pandemia nu a trecut! Trecem printr-un moment greu!

Proiectele depuse de către unitățile medicale au fost aprobate iar pentru fiecare unitate medicală fiind stabilită o anumită sumă dintr-un buget de 2.9 milioane lei.

Spitalele au de asemenea posibilitatea de a cofinanța proiectele depuse.

În ceea ce privește echipamentele ce se doresc a fi achiziționate, ca exemplu, spitalul timișorean are în vedere îmbunătățirea diagnosticului precoce la pacienții cu boli rare oculare, prin dotarea cu aparatură de ultima generație, iar spitalul din Deta va achiziționa un aparat Roentgen digital, pentru activitatea de radiologie.

Sumele acordate în cadrul comisiei de analiză a proiectelor sunt după cum urmează: 

Spitalul Clinic Municipal de Urgență Timișoara - 451.913 lei

Spitalul Municipal „Dr. Teodor Andrei” Lugoj - 453.166 lei

Spitalul Orășenesc Sânnicolau Mare - 451.913 lei

Spitalul Orășenesc „Dr. Karl Diel” Jimbolia - 480.206 lei

Spitalul Orășenesc Deta - 499.800 lei

Spitalul Orășenesc Făget - 495.000 lei

CITEŞTE ŞI: Medicamentul pentru coronavirus care face minuni în America, administrat şi pacienţilor din Timişoara

Finanțarea s-a făcut în baza unui ghid cu reguli clare, sumele acordate dublându-se față de 2019, în urma reacțiilor pozitive primite de la medici și de la pacienți. Este un sprijin important acordat spitalelor, inițiat în premieră anul trecut. Aceste sume se adaugă celor angajate în lupta împotriva noului coronavirus, aproape 12 milioane lei. De asemenea, dacă luăm în calcul și planul de investiții de la Spitalul Județean, putem spune că ne-am atins obiectivul pe care ni l-am propus la început de an, de a îmbunătăți substanțial sistemul medical din județ, chiar dacă am avut cheltuieli suplimentare provocate de coronavirus”, spune președintele CJ Timiș, Călin Dobra.

Unitățile sanitare au termen până la finalul lunii noiembrie să facă achizițiile și să transmită Consiliului Județean documente justificative pentru cheltuielile efectuate, în vederea decontării acestora.

Ultima modificare Vineri, 01 Mai 2020 12:04

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.

Cele mai noi articole

  • 1
  • 2
  • 3

Fii sursa noastră!

Ai filmat un eveniment care crezi c-ar putea deveni o știre? Ai imagini spectaculoase și vrei să le vadă o țară întreagă?

Trimite-le prin formularul de contact. Dacă e chiar tare, noi îl publicam. Iar dacă e foarte tare, îl și premiem. Cel mai bun articol va fi premiat în fiecare săptamana, iar câștigătorul va fi anunțat pe www.sursadevest.ro în fiecare zi de luni.

Login