Telefon: 0731 028 626

Contact: [email protected] | Publicitate: 0731 028 626

Atenţionare pentru crescătorii de albine din Timişoara! Mâine începe dezinsecţia aeriană, care poate afecta albinele

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Mâine, la Timişoara, începe lupta aeriană cu ţânţarii, astfel că se vor face stropiri din avion, cu substanţa substanţa K’Othrine Profi EC 250.

Este vorba despre o substanţă toxică pentru insecte, inclusiv pentru albine, motiv pentru care autorităţile atrag atenţia apicultorilor.

CITEŞTE ŞI: Se prelungesc traseele a două tramvaie din Timişoara! Până unde vor merge?

„Crescătorii de albine sunt rugaţi ca în perioada menţionată să ia toate măsurile care se impun în vederea protejării albinelor, respectiv scoaterea stupilor de albine în afara ariei de stropire; în caz contrar Primăria Municipiului Timişoara şi SC CORAL IMPEX sunt absolvite de orice responsabilitate. Menţionăm că substanţele utilizate sunt avizate de Ministerul Sănătăţii. Substanţele fac parte din grupele Xn şi Xi de toxicitate şi sunt avizate de Comisia Naţională pentru Produse Biocide din cadrul Ministerului Sănătăţii şi nu pun în pericol populaţia şi animalele”, transmite Primăria Timişoara.

De asemenea, autorităţile fac apel la populaţie să ia măsuri urgente de efectuare a curăţeniei în gospodăriile proprii şi de combatere a muştelor, ţânţarilor şi a altor insect.

CITEŞTE ŞI: Începe FEST-FDR2019 Outdoor! Ce spectacole putem vedea în aer liber?

Cei care nu se conformează riscă amenzi de până la 2.500 de lei.

 

 

 

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.

Cele mai noi articole

  • 1
  • 2
  • 3

Fii sursa noastră!

Ai filmat un eveniment care crezi c-ar putea deveni o știre? Ai imagini spectaculoase și vrei să le vadă o țară întreagă?

Trimite-le prin formularul de contact. Dacă e chiar tare, noi îl publicam. Iar dacă e foarte tare, îl și premiem. Cel mai bun articol va fi premiat în fiecare săptamana, iar câștigătorul va fi anunțat pe www.sursadevest.ro în fiecare zi de luni.

Login