Telefon: 0731 028 626

Contact: [email protected] | Publicitate: 0731 028 626

Ai animal de companie şi stai la bloc? Ai din nou nevoie de acordul vecinilor. Reacţia primarului, Dominic Fritz

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Proprietarii de animale din Timişoara au primit o nouă lovitură, după ce Curtea de Apel a decis ca o Hotărâre de Consiliu Local anulată de Tribunal, să rămână în vigoare.

Este vorba despre o hotărâre prin care s-a stabilit că este nevoie de acordul vecinilor pentru a deţine un câine sau o pisică.

“Constituie contravenţii şi se sancţionează contravenţional creşterea şi deţinerea de animale de companie cu nerespectarea următoarelor condiţii:
-    deţinerea animalului de companie în apartamente fără acordul scris şi ştampilat al Asociaţiei de proprietari, adoptat cu majoritatea voturilor proprietarilor, în baza acordului expres al proprietarilor din apartamentele limitrofe (apartamentul superior, inferior şi a celor învecinate de pe acelaşi etaj apartamentului de deţinere al animalului de companie)”, se arată în HCL 371/2007.

CITEŞTE ŞI: Proiectul SIA VEST, o șansă devenită realitate pentru 40 de afaceri noi

O timişoreancă a contestat în instanţă hotărârea, pe motiv că I se încalcă dreptul la a-şi folosi locuinţa cum crede de cuviinţă.

A găsit înţelegere la magistraţii de la Tribunalul Timiş şi a câştigat procesul.

Dar, decizia judecătorilor a fost contestată, iar Curtea de Apel a dat o soluţie nefavorabilă.

Astfel, Hotărârea de Consiliu Local este din nou în vigoare.

Situaţia a ajuns în atenţia noului primar al Timişoarei, care acum vrea să anuleze prevederea care îi nemulţumeşte pe proprietarii de animale de companie.

CITEŞTE ŞI: Oportunităţi pentru studenţi, în dezbatere la UVT. Prima întâlnire de lucru a RO European Universities

“Primăria a câștigat, dar asta nu mă bucură.

Voi propune Consiliului Local să abrogăm această HCL și să o înlocuim cu un regulament care prevede dreptul timișorenilor de a avea animale de companie - da, cu respectarea drepturilor vecinilor, dar fără a menține această restricție absurd”, a scris Dominic Fritz, pe facebok.

 

Ultima modificare Vineri, 08 Ianuarie 2021 17:54

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.

Cele mai noi articole

  • 1
  • 2
  • 3

Fii sursa noastră!

Ai filmat un eveniment care crezi c-ar putea deveni o știre? Ai imagini spectaculoase și vrei să le vadă o țară întreagă?

Trimite-le prin formularul de contact. Dacă e chiar tare, noi îl publicam. Iar dacă e foarte tare, îl și premiem. Cel mai bun articol va fi premiat în fiecare săptamana, iar câștigătorul va fi anunțat pe www.sursadevest.ro în fiecare zi de luni.

Login