Telefon: 0731 028 626

Contact: [email protected] | Publicitate: 0731 028 626

A fost semnat contractul de finanțare pentru primele șapte tramvaie noi! Când vor ajunge noile garnituri la Timișoara?

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

A fost semnat contractul pentru primele șapte tramvaie noi! 

Agenția pentru Dezvoltare Regională  Vest și Primăria Timișoara au semnat astăzi, trei noi contracte de finanțare prin Regio – Programul Operațional Regional (Regio-POR) 2014-2020, în valoare totală de peste 24 de milioane de euro.

Printre proiecte este și cel care vizează înnoirea flotei de tramvaie din Timișoara – etapa 1. 

CITEȘTE ȘI: RETIM reacționeanză după ce Consiliul Local Timișoara a respins modificarea tarifelor pentru colectarea deșeurilor!

Astfel, prin primul proiect contractat astăzi va fi asigurată finanțarea pentru achiziția unui număr de 7 tramvaie noi și moderne, cu o capacitate de minimum 170 de locuri fiecare, eficiente din punct de vedere energetic și adaptate nevoilor persoanelor cu dizabilități.

Vehiculele noi vor înlocui/ suplimenta tramvaiele vechi care circulă pe liniile 1 și 6b – linii modernizate.

Tramvaiele vor echipate cu instalații de aer condiționat, încălzire prin conversie și încălzire prin conducție termică în scaune, sistem suplimentar de alimentare care permite o autonomie de minimum 20 km în cazul unor incidente în circulație, sisteme de informare a călătorilor în interior și exterior, sisteme audio-video pentru publicitate și de supraveghere video pentru siguranța călătorilor, precum și sisteme de monitorizare și de e-ticketing compatibile cu restul flotei de vehicule aflate în exploatarea Societății de Transport Public Timișoara.

Investiția are ca obiectiv creșterea gradului de confort al călătorilor, a vitezei medii de deplasare și a accesibilității tramvaielor, astfel încât transportul public să devină mai atractiv în municipiul Timișoara, concomitent cu îmbunătățirea generală a traficului urban și reducerea poluării, prin scăderea emisiilor de dioxid de carbon.

CITEȘTE ȘI: Drumul care leagă Autostrada A1 de Timișoara, prin Giarmata, extins la patru benzi! A fost semnat contractul de proiectare și execuție 

Valoarea totală a contractului este de 96.378.421,30 lei, din care 79.388.436,62 lei reprezintă fonduri nerambursabile.

Durata de implementare a proiectului este de 49 de luni. Primele garnituri ar urma să ajungă la Timișoara în 2021.

În completarea investiției, tot în cadrul Regio-POR au fost depuse spre finanțare încă două proiecte pentru înnoirea flotei de tramvaie – etapele II și III.

Ultima modificare Marți, 23 Iulie 2019 14:04

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.

Cele mai noi articole

  • 1
  • 2
  • 3

Fii sursa noastră!

Ai filmat un eveniment care crezi c-ar putea deveni o știre? Ai imagini spectaculoase și vrei să le vadă o țară întreagă?

Trimite-le prin formularul de contact. Dacă e chiar tare, noi îl publicam. Iar dacă e foarte tare, îl și premiem. Cel mai bun articol va fi premiat în fiecare săptamana, iar câștigătorul va fi anunțat pe www.sursadevest.ro în fiecare zi de luni.

Login