Telefon: 0731 028 626

Contact: [email protected] | Publicitate: 0731 028 626

Șeful STS, la inaugurarea centrului de control al traficului: „Vă aflați în fața celui mai important proiect din România”

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Implementarea proiectului de traffic management a ajuns la final! Astăzi a fost inaugurat „Centrul de comandă și control al traficului”, obiectiv amplasat pe strada Iuliu Maniu.

De aici, inginerii specialiști se ocupă de sincronizarea semafoarelor din oraș, de monitorizarea traficului și încearcă în fiecare moment să ofere participanților la trafic un timp optim în ceea ce privește circulația.

Astăzi s-a spus stop implementării unuia dintre cele mai importante proiecte realizate din bani europeni la Timișoara. În cadrul acestuia, 44 de intersecții au fost semaforizate, iar în alte 90 s-au modernizat semafoarele existente.

Toate aceste intersecții vor fi de acum încolo monitorizate video, cu ajutorul a 230 de camere de supraveghere, iar în 37 de puncte din oraș au fost montate dispozitive de detectare a mașinilor care trec pe culoarea roșie a semaforului.

De asemenea, de acum în Timișoara există 13 radare de informare și 30 de panouri de afișare. În plus, există și 7 radare fixe ce vor prinde șoferii ce circulă cu viteză.

La evenimentul de final al proiectului, ce a avut loc astăzi, a luat parte și Marcel Opriş, directorul Serviciului de Telecomunicații Speciale, căci instituția condusă de acesta a fost intens implicată în realizarea proiectului. Șeful STS a avut numai cuvinte de laudă în ceea ce privește investiția ce ar trebui să vină în ajutorul șoferilor.

 „Vă aflați în fața celui mai impresionant proiect din România. Vă aflați în fața unei viziuni. Este o viziune plecată dinspre administrația locală, continuată și îmbunătățită prin inginerii care lucrează în Serviciul de Telecomunicații Speciale, în Timișoara. Sunt șase ingineri care au contribuit la îmbunătățirea acestei viziuni și care pe parcursul derulării acestui proiect au asistat autoritățile locale în toate fazele. Este o lucrare prin care infrastructura orașului se modifică, acum prin subteran există fibră optică , este un proiect de îmbunătățire a vieții orașului momentan, dar acum există toate condițiile ca acest oraș să se transforme într-un oraș inteligent”, a declarat șeful STS.

În implementarea proiectului, administrația timișoreană a reușit să facă și economii.

Valoarea inițială a proiectului a fost de 25,8 milioane lei. La licitație s-a adjudecat lucrarea cu 24,6 milioane lei. La sfârșit, raportăm o economie de peste 500.000 de lei”, a declarat primarul Nicolae Robu.

Chiar dacă teoretic, proiectul a fost finalizat, acesta va mai fi ajustat în următoarea perioadă, iar șoferii nu trebuie să se aștepte să găsească, de fiecare dată, undă verde pe arterele importante din oraș.

A fost bine că am asumat implementarea, căci suntem în momentul fericit al inaugurării și deja orașul beneficiază de rezultatele proiectului. Beneficii vor apărea tot mai multe pe zi ce trece, abia săptămâna trecută s-a dat drumul la sincronizarea semafoarelor, iar procesul va fi unul fără sfârșit. Sunt două regimuri de lucru:cel în care se poate merge pe timpi exacți dacă se respectă viteza legală și un regim mai evoluat, care nu e atât de spectaculos ca cel al undei verzi, un regim adaptiv, în care timpii de semaforizare sunt variabili. Deja am putut vedea că în Timișoara se circulă mai ușor, nu prea mai sunt aglomerații, decât în zonele de vârf. Vor mai fi aglomerații și până vom termina toate pasajele și podurile peste Bega, nu ne putem aștepta ca acest proiect să facă și ce nu ar trebui să facă. Proiectul aduce un optim în fluență”, a mai spus Robu.

Ultima modificare Luni, 31 Octombrie 2016 17:07

Galerie de imagini

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.

Cele mai noi articole

  • 1
  • 2
  • 3

Fii sursa noastră!

Ai filmat un eveniment care crezi c-ar putea deveni o știre? Ai imagini spectaculoase și vrei să le vadă o țară întreagă?

Trimite-le prin formularul de contact. Dacă e chiar tare, noi îl publicam. Iar dacă e foarte tare, îl și premiem. Cel mai bun articol va fi premiat în fiecare săptamana, iar câștigătorul va fi anunțat pe www.sursadevest.ro în fiecare zi de luni.

Login