A fost desemnată firma care va livra cele 16 tramvaie noi, la Timișoara! Când ajung primele garnituri?

Primăria Timișoara a finalizat licitația pentru desemnarea unei firme care să furnizeze cele 16 tramvaie noi.

Criteriul de atribuire a fost cel mai bun raport calitate preț. La licitația s-au înscris două firme, este vorba despre Bozankaya Otomotiv din Turcia și Pojazdy Szynowe Pesa din Polonia.

Câștigătoare a fost desemnată prima firmă, cea turcească, care a venit cu o ofertă de 9.736.875 lei, fără TVA /tramvai, respectiv 155.790.000 lei, fără TVA/16 bucăţi. Valoarea estimativă a achizției este de 184.900.000 de lei fără TVA.

Preţul oferit de firma poloneză, care a ieșit pe locul doi, a fost de de 11.500.000 lei, fără TVA/tramvai, respectiv 184.000.000 lei, fără TVA/16 garnituri. 

Primele tramvaie noi vor fi livrate pe parcursul anului 2020. Totul depinde de cum facem și noi comenzile, în funcție de cum vom sta și cu banii. Vreau să precizez că noi dorim să încheiem un contract cadru pentru 21 de bucăți. Ne-am angajat minimal la 16, dar întrucat avem trei proiecte europene, vom merge din start pe un contract de 21 ca și contract cadru”, a declarat primarul Nicolae Robu.

Noile tramvaie ar urma să aibă autonomie de mers de 63 de kilometri, astfel acestea vor putea circula chiar dacă se ia curentul.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole


Alte articole

Primăria Timișoara caută o firmă care să modernizeze Complexul sportiv din zona Dacia

Primăria Timișoara a lansat licitația pentru achiziția serviciilor de proiectare pentru modernizarea Complexului sportiv Bega.

Copii dispăruţi fără urmă! I-ai văzut cumva? Ajută la găsirea lor

O fată de 14 ani şi un băiat de 15 ani au fost daţi în urmărire naţională, după ce ai dispărut şi nimeni nu reuşeşte să îi contacteze.

Cruzime fără margini! Şi-a dus câinele în pădure şi l-a spânzurat

Anchetă amplă, derulată de Poliţia Animalelor, după ce un patruped din rasa Rottweiller a fost găsit spânzurat.

email: [email protected] | Publicitate +40 731 028 626
© Sursa de Vest. Toate drepturile rezervate. WebDesign NRGO.